С президентски указ
Румен Радев назначи полковник Росен Тодоров за и.д. началник на НСО
Генерал-лейтенант Ангел Антонов официално е освободен от длъжност
Румен Радев назначи полковник Росен Тодоров за и.д. началник на НСО

Полк. Росен Тодоров е назначен за и.д. началник на НСО, снимка: НСО

Със свой указ президентът Румен Радев освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана (НСО), съобщиха от президентството. С друг указ държавният глава назначи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на Службата, уточняват от "Дондуков" 2.

В края на януари ген. Антонов сам депозира пред президента писмо, с което желае да бъде освободен от поста. Правителството също да де съгласието си той бъде освободен. Причината за напускането му е преминаването на друга работа – дипломатическа мисия. Антонов ще стане консул в Санкт Петербург.

Новият и.д. началник на НСО полк. Росен Тодоров е завършил ВНВУ "Васил Левски" със специалност "Войсково разузнаване". През 1992 г. е назначен на кадрова военна служба в НСО като последователно заема длъжностите разузнавач, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група, началник на сектор. От началото на м.септември 2016 г. изпълнява работа по вътрешно съвместителство като началник на отдел 03. С Указ № 309/17.09.2016 г. на президента на Република България е назначен за заместник-началник на НСО.

Смяната на върха на Националната служба за охрана се осъществява денонощие след като се разбра за възникнало напрежение в сряда вечер между полицейски патрули и автомобил на Службата, в който е пътувала съпругата на президента - Десислава Радева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Или пък...
|
нерегистриран
10 февруари 2018, 14:02
0
0
1
|
нерегистриран
09 февруари 2018, 16:44
2
-3
Новият президент се оказа досущ като предишния.
Тогава наказаха полицаите, че спрели племенника на президента щото минал на червен светофар, сега смениха шефа на НСО, щото генералската пиарка искала да я возят бързо и е под достойнството й да я спират някакви полицаи.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sydyt-otmeni-globa-na-plemennika-na-plevneliev-1430053

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sydyt-otmeni-globa-na-plemennika-na-plevneliev-1430053

За избягване на подобни инциденти, предлагам в учебника на полицаите и за съдиите от НИП да влезе следния казус.
На нерегулирано кръстовище се срещат колата на пиарката на президента, колата на Черния лебед, колата на премиера и колата на еврокомисарката по правосъдието. В каква поредност трябва да преминат през кръстовището?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно