СГС не пусна Даниел Димитров – Релето от затвора
СГС не пусна Даниел Димитров – Релето от затвора

Софийският градски съд (СГС) отказа да освободи предсрочно от затвора Даниел Димитров – Релето, осъден за участие в  групата за отвличания "Наглите".

Димитров е изтърпял 10 г., 8 м. и 7 дни от наказанието си, което е в размер на 18 години "лишаване от свобода".  Той бе пуснал молба да излезе 7 г. и 3 м. по-рано от затвора.

По време на заседанието в СГС, Релето се е явил без адвокат и сам е поел защитата си.

Инспектор Маринела Георгиева, представител на началството на Софийския централен затвор е заявила пред магистратите, че няма основания Димитров да бъде предсрочно освобождаван.

"Не са на лице достатъчно данни за поправяне на лицето", категорична е Георгиева.

Същата теза е защитила и прокуратурата, като е отчела, че не бива да се пренебрегват положителните резултати, но засега те не били стабилни и постоянни.

Според СГС осъденият демонстрира готовност за поправяне, като за посочения период Димитров не е наказван нито веднъж и дори е награждаван многократно. Нямал и междуличностни проблеми със съкилийниците си.

Въпреки че са на лице формални предпоставки за освобождаване на Релето от затвора, според магистратите не е изпълнена напълно целта на присъдата, както и че не е изчезнал напълно рискът от рецидив.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно