Конфискуваха половин автомобил от трафикант на мигранти

Държавата конфискува половин автомобил, използван за нелегален трафик на мигранти. Става въпрос за возило "Фолксваген Туарег". След постановената от съда конфискация, най-вероятно половината кола ще бъде изнесена на публична продан. Другата половина от лекия автомобил не може да бъде нито конфискувана, нито продавана, защото колата се оказала в режим на съпружеска собственост. Казусът не е прецедент, но е прелюбопитен.

Решението по него е постановено от Бургаския районен съд, във връзка с делото срещу 50-годишния трафикант Бисер Дюлгеров. Той е обвинен, че е трафикирал бежанци от Афганистан, като ги транспортирал със личния си автомобил "Фолксваген Туарег".  

Бисер, който е от Горна Оряховица, е заловен на 17 октомври 2015 г.  край бургаското село Дебелт, докато превозва седем мигранти. 

Още в началото на процеса, арестантът признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата. Така отървава решетките и получава условна присъда от 11 месеца. затвор с изпитателен срок от 3 години. 

Магистратите разпореждат също да се конфискува мобилния му телефон и "Фолксвагена", използван за трафика. Съпругата обаче възразява и заявява пред съда, че половината от автомобила е нейна собственост. Жената вади и желязно алиби, че по времето когато е арестуван мъжа й, тя е била в Германия и нямала никаква представа какво се случва със семейното возило. Тъй като тя не е виновна, съдът практически няма право да конфискува целия автомобил. Поради тази причина се стигнало до парадокса, да бъде конфискувана само половината от колата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно