На церемония в НИМ
Представиха новото лого на Инспектората към ВСС
Представители на трите власти, дипломати и гости от чужбина уважиха 10-та годишнина от създаването на институцията
Представиха новото лого на Инспектората към ВСС

Официалното лого на Инспектората към Висшия съдебен съвет

Представители на трите власти и посланици от държави-членки на ЕС и балкански страни поздравиха главния инспектор Теодора Точкова на официалното честване на 10-годишнината на Инспектората към ВСС в Националния исторически музей на 8 февруари следобед, съобщиха от институцията.

На тържеството присъстваха зам. – председателите на Народното събрание Явор Нотев и Емил Христов, депутати, конституционни съдии, председателят на ВАС Георги Чолаков, главният прокурор Сотир Цацаров, зам.-председателят на ВКС Красимир Влахов, представляващият ВСС Боян Магдалинчев и членове на ВСС, министърът на правосъдието Цецка Цачева, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, магистрати.

Сред гостите бяха известните юристи проф. Огнян Герджиков, проф. Даниел Вълчев, проф. Пенчо Пенев и доц. д-р Янаки Стоилов – автори на статии в юбилейния алманах, който Инспекторатът към ВСС издаде по повод 10-годишнината от началото на дейността на институцията.

На честването бе представено логото на Инспектората към ВСС. То отразява статута на Инспектората към ВСС като държавен орган, неговите елементи препращат към съдебната власт и загатват за контролната функция на институцията. Автор на логото е художникът Петър Бърчев, завършил графика  във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и член на Съюза на българските художници.

Главният инспектор Теодора Точкова, първият главен инспектор Ана Караиванова, главният изпълнителен директор на "Български пощи" Деян Дънешки и депутатът Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти, валидираха пощенска карта с марка – логото на Инспектората към ВСС, която влезе в обръщение.

На първата кръгла годишнина на институцията присъстваха инспектори от всичките три състава на Инспектората към ВСС, както и главният съдебен инспектор на Румъния Лучиан Нетежору и заместникът му Георге Стан.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
V
|
нерегистриран
28 февруари 2018, 17:34
0
0
Цитирам: Автор на логото е художникът Петър Бърчев, завършил графика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" и член на Съюза на българските художници.

Добавям: СРАМОТА!

5
"Лого" от гръцки означава "дума".
|
нерегистриран
12 февруари 2018, 20:00
2
-1
Знакът на "Кока кола" е лого. Това горе не е лого. Понеже съдържа нескопосани опити за хералдически символи, може да мине за герб. За "художествените" достойнства /или по-скоро липса на такива/на произведението може да питате кой да е студент от НХА "Авторът" следва да си върне дипломата и десетте хиляди лева хонорар.
4
|
нерегистриран
12 февруари 2018, 15:30
5
-1
Гледам снимките по други медии. Ако не друго Точкова добре е хапнала тия години
3
|
нерегистриран
12 февруари 2018, 15:04
6
-2
Ако везната се замени с петолъчка, ще замяза на герба на народната милиция.
Не се спомена колко са платили българските данъкоплатци за логото и за поливането му?
2
Марко
|
нерегистриран
12 февруари 2018, 13:52
13
-1
Кой първолак в час по рисуване го нарисува туй "лого"?!

Изключително зле оформено ,несъразмерно и цветово неориентирано...

Закривай и към М-во на Правосъдието отдел "контрол и проверки"...
1
|
нерегистриран
12 февруари 2018, 13:47
9
-1
Лъвовете са едно към едно като лъва от стария герб на НРБ. А позицията на двата лъва е същата като в новия герб на РБ.
Грам оригиналност няма.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно