1 година условно за съдийка от Раднево, измислила дело

Съдия Люба Петрова от районния съд в Раднево е съставила фалшив протокол от заседание по дело за прекратяване на лечение на психично болна жена. Това реши градският съд в София и даде 1 г. условно с 3-годишен изпитателн срок на Петрова.

Магистратите признаха за виновна Петрова, че на 29 март м.г., след като се завърнала на работа след отстраняване, си измислила дело. Тогава в съдебната палата в Раднево съставила неистински протокол. В него пишело, че на поименно повикване в залата се явили адвокат Живко Желев, служебен защитник на освидетелстваната Станка Ботева, и прокурор Даниела Славкова. Съчинението на съдийката продължило със слагане на думи в устата и на адвоката, и на прокурорката: "Да се даде ход на делото".

По време на мнимото заседание е снета самоличност и на вещо лице, което изготвило съдебно психиатричната експертиза. "Моля да се прекрати принудителното лечение спрямо подзащитната ми!", казал уж адвокатът. Същото повторила и прокурорката. Според обвинението целта на машинациите на Петрова била протоколът да бъде използван като доказателство по друго дело на съда в Раднево.

Петрова е осъдена да плати и 1432 лв. разноски.
Това е второто дело срещу нея. Тя е подсъдима за документно престъпление, подбуждане към лъжесвидетелстване и лихварство заедно с други 4-ма в Софийския градски съд. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
14 февруари 2018, 09:08
6
-1
Налъмите цъфнаха, китовете се научиха да летят, а журналистите се отказаха от профанския си стил на писане "измислила дело".
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно