Сотир Цацаров:
Не прокуратурата, а МВР е събирало информация за БСП-Шумен
Не прокуратурата, а МВР е събирало информация за БСП-Шумен

Главният прокурор Сотир Цацаров отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС, архив

Във връзка с изявление на председателя на БСП – Корнелия Нинова от 08.02.2018г. на брифинг в Народното събрание и отправено искане /сигнал/ за проверка на работата на Районна прокуратура - Шумен по повод предприети действия по сигнал срещу член на БСП, главният прокурор е разпоредил извършване на проверка, съобщиха от държавното обвинение и уточниха, че тя дори вече е приключила със следните резултати:

Действията на Районна прокуратура - Шумен по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка, с оглед данни за престъпление по чл. 313 НК, са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията на  чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт.

Значителна част от информацията, изискана  с писмото на директора на ОДМВР - Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018г. от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП, гр. София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от РП – Шумен и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК. Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР - Шумен.

Главният прокурор е изпратил копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи, допълват от прокуратурата. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
ДС
|
нерегистриран
14 февруари 2018, 16:04
2
0
и както винаги универсалната изтривалка МВР .... и като ти дойде преписка с указания да установиш обективната истина :) винаги може да има поле за измъкване
1
приватизаторка
|
нерегистриран
14 февруари 2018, 15:04
1
-1
"Не прокуратурата, а МВР е събирало информация за БСП-Шумен"

Аз обичам проверките, ама да не са правят на моите. Защото дето и да се разрови при моите, все започва да вони!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно