Министерството на правосъдието предлага:
Повече служители за Агенция по вписванията
Предвижда се и увеличаване на щата в Националното бюро за правна помощ
Повече служители за Агенция по вписванията

Министесрство на правосъдието (МП) публикува за обществено обсъждане проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет, който предвижда увеличаване на щатната численост на Агенцията по вписванията, както и на Националното бюро за правна помощ.

Проектът е изготвен във връзка с осигуряване изпълнението на чл.13, ал. 4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г. (ЗДБРБ за 2018 г.), с който при приемането на бюджета на Министерството на правосъдието за 2018 г. са включени разходи за увеличаване на служителите в Агенцията по вписванията.

Предвижда се създаването на звено към общата администрация на Агенцията, чиято основна дейност да е реализирането на административнонаказателната отговорност във всички регистри, водени от нея.

За обезпечаване на изпълнението на дейностите по установяване на административни нарушения и налагане на административни наказания е предложено увеличение на щатната численост на общата администрация с 12 щатни бройки и увеличаване на щатната численост на Главна дирекция "Регистри" с 18 щатни бройки, пише в проекта.

Тъй като към момента не са осигурени и щатове за хората, които ще извършват дейностите по вписване на законово определените обстоятелства относно индивидуализацията на действителните собственици в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и в регистър БУЛСТАТ, в проекта се предлага също разрастването на дирекция "Длъжностни лица по регистрацията" с 14 щатни бройки и на Главна дирекция "Регистри" с 30 щатни бройки.

Според МП, Национаното бюро за правна помощ също трябва да бъде подпомогнато с един щат.

Срокът за обществено обсъждане е 22 март 2018 година. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
21 февруари 2018, 10:25
2
0
Иначе казано за там дето Цецка няма интерес делата да се бавят пари се намират. За там, дето има за цел делата да се бавят - няма пари за увеличение на щата, а даже и отпуснатия поне на 25% е "незает" благодарение на влачещи се с години конкурси с предварително известен победител и "обучения" в паразитната структура НИП.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно