След разгорещени дебати в пленарната зала
Без референдум за Истанбулската конвенция
Депутатите отхвърлиха предложението на БСП със 121 гласа "против", 67 "за" и 23 "въздържали се"
Без референдум за Истанбулската конвенция

Парламентът не прие предложението на БСП за провеждане на референдум относно Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, т.нар. Истанбулска конвенция.

По предложение на БСП парламентът разгледа като първа точка Проект на решение за произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?".

В началото на дебата лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви: "Въпросът с Истанбулската конвенция се затваря завинаги, ако народът се произнесе с "не" на референдум - от това искат да избягат управляващите."

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък контрира, че действията на БСП са "предизборна кампания":  "Не искам да участвам в предизборната кампания на БСП за евроизборите. Искате да си правите пиар."

След повече от 2 часа разгорещен дебат по отношение на Конвенцията, въпреки че по-рано през деня тя бе оттеглена от правителството, народните представители със 121 гласа "против" и 23 "въздържали се" отхвърлиха искането на БСП за провеждане на референдум. Едва 67 от общо 80 депутати от левицата подкрепиха искането за провеждане на референдум.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Сталкер
|
нерегистриран
07 март 2018, 21:16
0
0
Е СЕГА ТИЯ, ДЕТО РУЧАХА ЖАБЕТАТА, ЩЕ СИ ПОСИПЯТ ЛИ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ И ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ ЛИ ЗАЩО ГИ ИЗРУЧАХА?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно