Внесоха обвинителен акт за шофьора, който прегази бременна жена в Търнава
За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, главният прокурор разпореди производството да се ръководи от Окръжна прокуратура - София
Внесоха обвинителен акт за шофьора, който прегази бременна жена в Търнава

Софийска окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем Пламен Георгиев от с. Търнава, който през февруари изгуби контрол над колата си и уби бременната Миглена Данчева. Той е с мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 5 хиляди лева, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че на 13 февруари дрогираният Пламен Георгиев се блъсна в стълб с "Пежо", завъртя се и уби бременната Миглена, помете и свекърва й Румяна Шибилева на тротоара. 19- годишният шофьор и син на пътен полицай от участъка в с. Борован бил трезвен, но полевият тест за марихуана бил положителен. Веднага след тежката катастрофа Пламен Георгиев бе задържан за денонощие в ареста на полицията в Бяла Слатина, а след излизането си изобщо изчезна от селото.

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Враца и за да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването, на 19.02.2018 г., на основание ч. 195 ал.5 от НПК главният прокурор разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура – София.

След едномесечно разследване под ръководството на Окръжна прокуратура – София е установено, че водачът на автомобила "Пежо 405" с рег. № ОВ 6235 АР, Пламен Г. от с. Търнава е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на М.Х., като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – тетрохидроканабинол, установено с химическа експертиза.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно