Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на служител на НАП
Обвиняемият е с наложена мярка за за неотклонение "подписка"
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на служител на НАП

По повод подаден в полицията на  06 януари 2018г. сигнал от представители на предаването "Господари на ефира" за корупционни практики в ТД НАП София, на 08 януари 2018г. Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 301 от НК (подкуп).

Сигналът, подаден чрез предаването, се отнася до гражданин, пострадал от действията на длъжностно лице.

След проведено изключително интензивно разследване, в хода на което са извършени множества процесуално-следствени действия, на 13 февруари 2018г. към наказателна отговорност е привлечен С.Л.-служител на ТД НАП София по обвинение за престъпление по чл. 302 т.1 и т.2 вр. чл. 301 ал.2 вр. 20 ал.2 вр. чл. 26 ал.1 от НК ( получаване на подкуп чрез изнудване посредством служебно положение).

Към наказателна отговорност е привлечен и съучастника на С.Л.- В.К.Спрямо нея са предявени две обвинения - за съучастие в престъплението по чл. 302 т.1 и т.2 НК , и за престъпление по чл. 304б ал.1 от НК /търговия с влияние/.

С. Л. и В. К. са с наложени мерки за неотклонение "подписка".

Софийски градска прокуратура благодари на екипа на предаването "Господари на ефира" за проявената гражданска позиция при подаването на сигнала до компетентните органи.

Използваме възможността да подчертаем, че именно доброто взаимодействие с разследващите журналисти и незабавната реакция на ГД"НП" и Софийска градска прокуратура доведоха до събиране на доказателства съгласно изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс за   престъпната дейност на обвиняемите лица и нейното преустановяване.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно