Лихварите са новата имотна мафия*
Най-големият бич на съвременния закъсал човек е лихварят, а не банката
Лихварите са новата имотна мафия*

Колаж: в-к "Монитор"

За имотната мафия у нас се знае от повече от 20 години. Знаят се и имената на измамниците. Схемите им. Начините им на действие. Не знаем само кои са заловените. Сега разбираме за петима души. Ама не баш петима, защото единият свършил работата на МВР. И взел, че разказал за далаверите на останалите. Тъкмо колкото да оправим статистиката, с която ще се похвалим скоро. Те не били и точно имотни измамници, а лихвари, които прилапвали имоти.

Полицията трябва леко да направи разлика. Защото всеки лихвар вече иска апартамент в замяна на заем от 4 хил. лева. Не иска кола, телефон или запис на заповед. Иска жилище. Което струва поне 10 пъти повече от кредита. И този бизнес процъфтява, защото нуждаещите се са го закъсали. Банките им отказват кредити, защото имат няколко бързи заема. И досието им не е чисто. Лихварите обаче не се интересуват от бумащина. Те искат имот. Искат залог. Искат обезпечение. Вече са по-добри банкери от банкерите. Разбират от транзакции. Валутни курсове. Търговия на борсите. И това е, защото позволихме те да станат толкова силни. Защото лихварите понякога взимат по-малко от другите кредитни институции. Зад които са законът, държавата, съдът и всички. Те са по-чисти от ангели и са по-страшни от дявола. Но никой не го интересува това. И именно поради тази причина се въдят лихвари, бързи кредити и мошеници. И акцията е ясно, че не е за имотни измамници, които са забъркали чиновници в схемата си.

Акцията си е просто срещу лихвари. Кражбата на апартамент коства много усилия и връзки. А лихварят просто го взима от реалния му собственик, прехвърля го на трето, пето, десето лице и никой повече не си вижда жилището. На кого му е нужно да се занимава с кражба на имоти, когато собственикът доброволно идва и му го дава? И то срещу смешна сума. Такива луди няма.

Най-големият бич на съвременния закъсал човек е лихварят, а не банката. Този, който го притиска, тормози и заплашва. Другото е просто писмо в пощата, което можеш да отлагаш с месеци. Да се правиш, че не си го видял, и да чакаш давностния му срок. И неприятното е, че за толкова години виждаме една акция срещу лихвари, но тя се определя като акция срещу имотната мафия. Това, че взимат имоти, не значи, че са имотни мошеници. Те са си чисти лихвари. Думата не е страшна, назовете я. Те не хапят. Само бият и крадат. И не крадат от държавата. Може би заради това не са толкова атрактивни. Крадат от онова племе, което го е закъсало. Което трябва да си оправи бързия кредит, защото никой не контролира работодателите дали дават заплати или не. Трябва да си оправи борча, защото никой не го е еня дали е получил възнаграждението си или не. Еня го е само да си вземе парите. А други ги интересува да се похвалят, че от хилядите такива деребеи са хванали цели петима. Или по-скоро четирима.

*Коментарът препечатваме от в-к "Монитор".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
не само банките,но НАП и съдилищата Враца ,Видин и Монтана са лихвари,
|
нерегистриран
27 март 2018, 12:10
0
-2
НАП Враца начислява на лихви по ДОПК от 2002г. до 2006г. в размер на 8 хиляди лева , отделно от главница 16 хиляди лева , представляващи 4%ДТ по чл.-10 ал.-2 от ЗОДВПГ,които окръжните съдилища Враца ,Видин и Монтана,като заинтересована страна-публичен взискител и обезпечен кредитор по изпълнителните дела са си ,самоприсъдили в тяхна полза и сметка.Което погазва правото ни да получим правосъдие от безпристрастен съд, гарантирани от чл.56 от Конституцията,и ЕСПЧ , Довело .публичния и гл. публ. изпълнители ,без ПДИ по смисъла на чл.145, ал.7 от ДПК/отм./ и чл.182 от ДОПК.,й без да знаем до 2006г..за образувани изпълнителни дела . №№21938/02г.и 26436/02г ни .изпращат през 2006г.СДИ по чл.221 от ДОПК , но начисляват гореописаната лихва по ДОПК от 2002г..
Събират парите ни ,чрез държавна принуда при изтекла погасителна давност, без да е изчерпана възможността за обжалване по съдебен ред. ,при нулева защита от административен съд Враца ., отказал ни изцяло съдебен контрол., гарантирани от чл.56 от Конституцията,и ЕСПЧ , . По взаимно устно договаряне със “съда”, в противоречие с националния закон,по опорочени изпълнителни производства .сумата услужливо й без правно основание, е преведена от публичния изпълнител на ВСС ,, без да е бил страна в правоотношението ,без да има съдебно признато вземане в полза на ВСС ,й без да е бил взискател ,и без процесуална легитимация,в съдебното и изпълнителните производство.
II.По друго изпълнително дело № 58/10г.НАП Враца ,в нарушение на редакцията на чл.9 а от ЗОДОВ за събиране след 2008г. на проста ДТ по искове срещу държавата,приложима след обнародването в Държавен вестник бр.43/2008г , същият публичен изпълнител и гл. ПИ, извън закона , начисляват лихви и събират принудително през 2010г., пропорционална ДТ от 2800лв. ,вместо проста ДТ 100лв. .Умисълът е : Сумата от 2800 - лева ,като цена да е основание да опишат за ВТОРИ ПЪТ оборудван офис Гараж в и.ц.на Враца , съсобственост ,по нотариален акт, на съпругата ми недлъжник по ИД №58/10г..БЕЗ ЗНАНИЕ за това от на третият съсобственик община Враца и държавата ,върху чиято терен е построен
Услужливо й без правно основание,парите ни са преведени от публичния изпълнител на ВСС , ,без процесуална легитимация,като взискател,й без да е страна в правоотношението , без да има съдебно признато вземане ,и без ВСС да е бил страна в изпълнителното производство , по изпълнително дело №58/2010г.
Така ,че разликата между обикновената престъпност и мафия е в чадъра. Чадъросването в случая е от “съда” Няма как да съществуват грабители ,като НАП Враца,без чадъросване от т. н. “съдебна власт”Враца ,Видин и Монтана,имам в предвид гореописаните ДВА случая!
6
Вова Пут...
|
нерегистриран
27 март 2018, 11:36
4
0
Разликата между обикновената престъпност и мафия е в чадъра. Чадъросването от "специалните" служби. Така, че когато говорите за мафия и хубаво да го споменавате. Няма как да съществува мафия без чадъросване (най-малкото) от товарищите с пагони
5
неподготвен ученик
|
нерегистриран
27 март 2018, 11:01
2
0
До коментар [#3] от "":
До коментар [#4] от "Изказа се като неподготвен ученик.":
4
Изказа се като неподготвен ученик.
|
нерегистриран
27 март 2018, 11:00
5
0
Разликата между лихваря и банката е, че лихварят работи с чужди пари, а банката със свои? Банката винаги работи с чужди пари. Банката работи, поради нашето доверие. Капиталовата адекватност е най-важният компонент, по който се изчислява стабилността на една банка. Неслучайно всички документи на Базелския комитет, определящи параметрите, на които трябва да отговаря всяка кредитна институция, са посветени именно на капиталовата адекватност. Този показател е широко коментиран както в Европа, така и у нас, но не са много хората, а ти не си между тях, които могат да обяснят какво представлява той и как се изчислява. Съотношението на собствения капитал на банката спрямо общия й рисков компонент трябва да бъде 12 процента. Общият рисков компонент е следващото непознато и трудносмилаемо за теб понятие. Най-общо казано, той отразява сбора от рисковете, с които е натоварен всеки един актив на банката. Лорънс Гарфилд е името на героя на Дани Де Вито във филма „Парите на другите“. На този герой и на банките принадлежат думите: „Обичам парите. Обичам парите повече от нещата, които могат да купят. Има само едно нещо, което обичам повече от парите. Знаете ли кое е то? Парите на другите".
3
|
нерегистриран
27 март 2018, 09:36
7
-3
Разликата между лихваря и банката е, че лихварят работи с чужди пари, а банката със свои.
Кампанията е насочена срещу лихварите, защото са конкуренция на жената на един човек, който си има банка.
А банките не били мафия - въвеждат ти такса за теглене без да те предупредят и да ти дадат възможност да си изнесеш парите от банката без такса? И това не е мафия защитена от закон?

А какво да кажем за банките, които ще финансират сделката на Гинка? Фирма с 50 000лв. на хартия купува електропреносната мрежа. И директорите на тези банки не са подсъдими? А изгорелите ще се вложителите, които са реалните платци. Гинка ще има има ЧЕЗ и ще ги дои по линия на тока, а парите им ще са изгорели, защото са били в банки финансирали Гинка! То отсега е ясно, че мрежата ще отиде към някоя руско-грузинска офшорка, а Гинкината фирма ще бъде фалирана и тъй някой без пари ще вземе ЧЕЗ.
Частна сделка но Гинка с милиони ограбени вложители!
2
Матей
|
нерегистриран
27 март 2018, 09:01
8
0
Лихварско е диагноза за цялото ни общество. Не от вчера.
1
Предшественикът на банковата система е измамникът лихвар
|
нерегистриран
27 март 2018, 08:25
8
0
Бяха изнесени много примери и данни за това защо са станали и стават възможни толкова много измами в делата по заповедните производства. Най-големият бич на съвременния закъсал човек е лихварят, едно перфектно умалено олицетворение на банката - рожба на „професионалните“ измамници и пример за брутално лихварство. Предшественикът на банковата система реално е лихваря – измамник. „Венецианският търговец“ е една от най-известните пиеси на Уилям Шекспир, в която се разказва за търговец от Венеция, който трябва да изплати огромен заем, взет от еврейски лихвар – измамник.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно