Изданията "Телеграф" и "Монитор" са казали истината за Елисавета Панова
Съдът: Черния лебед е с криминална регистрация
Член на ръководството на "Да, България" – адвокат на съпругата на председателя на ВКС
Съдът: Черния лебед е с криминална регистрация

Факсимиле от решението на СРС, снимка: Монитор

Криминалното досие на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета, е факт. Това е решил състав на Софийския районен съд, с председател Мария Запрянова, съобщава Агенция "Монитор". С решение от 9.4.2018 г. магистратът е отхвърлил исковете на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов против вестниците "Телеграф" и "Монитор", пише Агенцията. Приложено е факсимиле от решението.  

От публикацията се разбира още, че Елисавета Панова е твърдяла, че публикацията "Черния лебед на Лозан с кримидосие" от 12.4.2017 г. е невярна, тъй като тя нямала криминална регистрация, а статията сериозно увреждала нейната професионална репутация, накърнявала доброто й име и честта й. Претенцията на Панова е била за общо 30 000 лв., но по делото "безспорно се доказа, че криминалната регистрация на съпругата на председателя на ВКС е факт", уточнява "Монитор". В съдебната зала е станало ясно още, че Черния лебед (както я нарича съратникът на мъжа й Христо Иванов – бележката е на "Монитор") е регистрирана в масивите на МВР за хулиганство, придружено със съпротива на орган на властта, които Панова е извършила през 2004 г.

С решението на съда се потвърждават и няколко други скандални факти около семейството на Панов, коментира Агенция Монитор."Разбира се, това, че съпругата на най-висшия съдия в страната има криминална регистрация, е повече от недопустимо, но по-важното в случая е, че двамата до последно отричаха публично това обстоятелство. Нещо повече - без съмнение олигархичното задкулисие, начело с кръга "Капитал", е знаело за кримидосието на Елисавета Панова и очевидно е държало в зависимост председателя на ВКС и чрез тази тайна. Истината беше разкрита миналата година в станалите публични стенограми "АРГО-гейт", в които бившият правосъден министър Христо Иванов, в присъствието на Иво Прокопиев, нарича Елисавета Панова "Черен лебед" в контекста на обсъждане на кандидатурата на Лозан Панов за президент", припомня изданието. 

По делото на Елисавета Панова против "Телеграф" и "Монитор" за пореден път картите бяха свалени на масата, защото адвокат на съпругата на Лозан Панов се оказа не кой да е, а лично Георги Атанасов, който е член на Националния съвет на партия "Да, България", съобщава още "Монитор". 

"Политическата зависимост на Панов от олигархичното задкулисие и досега беше основание за незабавната му оставка от най-висшия съдийски пост в България, но след решението на съда от 9.4.2018 г. по делото на Черния лебед против "Телеграф" и "Монитор" оставането на Лозан Панов на поста председател на ВКС вече се превръща в откровена обида към българските граждани, искащи независима съдебна система и справедливо правосъдие. Защото ако самата Елисавета Панова в интервюто си този месец пред вестник "Капитал" заявява, че живеем в "похитена държава", сега вече няма никакво съмнение от кого е похитена тя – от хора, които държат в зависимост съпруга й", коментира още Агенция "Монитор".

   

СРС отхвърли иск на Елисавета Панова срещу изданията "Телеграф" и "Монитор" за твърденията им, че съпругата на председателя на ВКС има криминална регистрация, снимка: Монитор

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
23
ejrueje
|
нерегистриран
27 април 2018, 19:00
1
0
Подлоги на българската олигархия, престанете на хулите и измисляте компромати на Панов и другите честни съдии! Погледнете вашите слуги в прокуратурата и съда какво представляват!
22
да се добави към пост 20
|
нерегистриран
14 април 2018, 09:44
0
-2
Ще добавя към пост 20,че ВКсъд в мотивите на решението си №49/1998г.по н.д.№735/97г.,2н.о.,ме оправда по чл.325 ал.1 НК, : деянието съм извършил е вътре в домът ми ,/а не на общ място/,.А,”” ПРОТИВОПРАВНО попречих “като не отворих вратата НА ОРГАН НА ВЛАСТ,врачански милиционери да изпълни задълженията си,.защото няма жалба в МВР Враца,нямаше производство,а оттам и заповедта ЗА ОБИСК И ИЗВЗЕМАНЕ БЕШЕ ФАЛШИВА,ОРИГИНАЛНА ,без дата , година и час.
Бях поръчан да съсипят бизнеса на семейството ни,за да го поеме,тогавашния зам председател на политическа партия,заради, чиято жалба до Рп Враца , срещу мен за заплаха с убийство/ престъпление по чл.144 ал.3 НК/,беше образувано дозн№1476/94г.Рп Враца,нох.д.№712/96г.Рсъд Враца,изпратено в нарушение на подсъдността на белослатински р. съд,нох.д.№176/97г.,върнато на рай. прок Враца за доразследване ,прекратено през 2001г.поради погасителна давност,описано в пост 20.
Най фрапиращото, е че правоохранителната и правораздавателната мафията Враца,вземаха за свидетел срещу мен по нох.д. №522/98г.Рс Враца , гореописаният зам. Председателя на пол. Партия, а как е приключило ОХ делото,съм описал в пост 20.
20
|
нерегистриран
13 април 2018, 15:40
1
-6
Доказателство ,че деянието в домът ми на 20.12.1990г. е попадало в обхвата на УБДХ,бях съден и осъден по чл.325 ал.2 и 1 НК от т.н.врачански съд ,за което осъдих по ЗОДВПГ съда Враца,с гр.д.№2757/03г.ВКсъд,а съпругата ми осъди по ЗОДВПГ с гр.д.№493/00г.САС,ОСлС Враца и прокуратурата на РБ.
Въпреки това имам наличието на регистрацията в масивите на МВР.
Заради повдигнато и поддържано обвинение в ОСлС Враца по чл.144ал.3 НК от 1994г.приключило поради изтекла погасителна давност пред рай. прок Враца през 2001г.,осъдих държавата в ЕСПЧ с решение от 23.10.2003г.по жалба № 37355/97г.
Въпреки това имам наличието на регистрацията в масивите на МВР.
т.н. регистрация в МВР,послужи по жалбата на н-к Грао при община Враца №1573/1996г. до Рп Враца ,полицай от РСлС Враца, работещ стая до стая и съсед по кабинет със синът на общинаря,с който ежедневно работят заедно да изпрати дознание№872/96г. на Районна Прокуратура-Враца , с мнение за изготвяне на обвинителен акт ,за обида и клевета на бащата на следователя приключило със незавършен съдебен акт на ВКсъд - решение № 166 от 10 май 2000г. по н.д. №50/2000г.ВКсъд,1 н.-о.въпреки това присъдата ЛС за престъпление по чл.148,ал.2,вр.ал.1,т.1 и 2,вр.чл.147,ал.1 от НК., незаконно е влязла в сила и е изпълнена. Ето как наличието на криминална регистрация в МВР се цени и използва в моя вреда за да стана личност с висока степен на обществена опасност.
Така ,че ми е ясно,как и с каква цел органите “на реда” прилагат полицейската регистрация.

19
Работническо дело
|
нерегистриран
13 април 2018, 15:26
14
-4
Т.нар. "Бети" стана шоу-звездата на съдебната власт, символ на управленския феминизъм, нещо като Людмила Живкова в по-ново време .Позволено и са известни прищевки, но не съвсем...Демокрацията преобърна патриархалното управление и семейните привилегии-преди бе важно чий син(дъщеря) си, сега -след "промяната"-е важно чия жена си. В това се състои дълбокия смисъл на "демократичното преустройство", както казват диалектиците-материалисти като др.Костов.
18
т.нар. "криминална регистрация"
|
нерегистриран
13 април 2018, 14:09
4
-4
Регистрирането на извършени престъпляния е дейност, която е нормативно установена, предоставена в компетентност на МВР. Както наличието на криминална регистрация не може да се цени във вреда на обвиняемия /поради презумпцията за невинност/, така и такава „регистрация" не може да се цени в негова полза /гражданите имат задължение да спазват законите на страната/. Разпоредбата на чл. 68, ал. 1 ЗМВР задължава полицейските органи да извършат полицейска регистрация на лица, които са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление от общ характер. Съгласно чл.2 ал.1 от Наредбата за реда за извършване и снемане на полицейска регистрация, последната е дейност по обработване на лични данни, която се осъществява при условията на Закона за МВР с цел защита на националната сигурност, противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, т.е. съпругата на председателя на ВКС за МВР е личност с висока степен на обществена опасност.
17
|
нерегистриран
13 април 2018, 13:17
3
-2
МРЗ (министерство регистриращо заявления за извършени престъпления), защото то работа не върши, за да е на вътрешните работи. Че някои бавнозагряващи ще питат какво е МРЗ и каква работа е свършена по регистрираното заявление.
16
|
нерегистриран
13 април 2018, 13:13
11
-7
Бойкакитата както отдавна се разбра бавно стоплят. Тъй че да напомня пак. Искахте съдебно решение - ето ви съдебно решение, в което пише, че Бети е регистрирана в МРЗ за хулиганство.
Амъ, амъ - амъ факт!
То ако бойкакитата стопляха по-бързо отдавна да са схванали, че Лозан е изгубена кауза и да са го посъветвали да подаде оставка.
А и той май не може да схване, че е по-добре да подаде оставка за да спре да се набива на очи и да излизат не особено приятни неща за Черния лебед. Ако сега подаде оставка до изборите нещата ще поутихнат и може да го сложат на някое тихо депутатско място я в Дай, България, я в БСП, за да си отдъхне от проблемите и тревогите, които му се стовариха.
15
|
нерегистриран
13 април 2018, 12:19
7
-5
До коментар [#10] от "СОРОС":
Скорост + черен лебе = реформа в полза на ПрокопиевМира Т.; Каскетски и БойКИКЕВ!!
14
Що не мога
|
нерегистриран
13 април 2018, 11:22
6
-4
да се сетя #КОЙ "убеди" Панов да не оттегля кандидатурата си за председател на ВКС?
13
|
нерегистриран
13 април 2018, 10:57
11
-4
Мернах някъде документа за регистрация, качен в сайта.Това не е "криминална регистрация" в смисъл "полицейска регистрация"/ понастоящем се прави при повдигане на обвинение,в по -стари времена не само.Лицето се дактилоскопира, фотографира, осезаемо е :)/.Това в нетя е регистриран ЗМ.Т.е. грубо казано лични данни на лицето фигурират в базата данни на МВР в определена връзка- "някой нещо".Без да обработва лични данни МВР не може да функционира:), не бива да текат, ето и нагледния пример/ подлежат на недобронамерени интерпретации/.Тия данни не касаят гражданския оборот, условно казано, и не са равнозначни на обвинения. От журналистите не може да се изисква да разграничават едното от другото/полиц./криминалистическа регистрация от обработка на лични данни в масивите на МВР във връзка със ЗМ.То и МВР го прави избирателно, че и по целесъобразност като прави медийни изявления:) Ако в статията само е посочена информацията с източник МВР е едно, ако е другарски съд, съвсем друго:) Но при иначе вярна фактология е трудно да осъдиш вестник точно за клевета, ищецът следва да е преценил риска.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно