Ден на траур в памет на жертвите на тежката катастрофа на магистрала "Тракия"

С решение на правителството днешният 14 април е обявен за ден на национален траур в памет на шестте жертви на тежката катастрофа на магистрала "Тракия". Националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

"Вечна и блажена да бъде паметта на загиналите в пътно-транспортното произшествие", се казва в съболезнователен адрес на патриарх Неофит по повод вчерашната катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха шестима души, а 23-ма бяха ранени. "Изпълнени със скръб, но и с упование и вяра във Възкръсналия Христос, поднасяме най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата край Вакарел.

"Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възстановяване на пострадалите и ранените", пише още в съболезнователния си адрес патриарх Неофит. 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изпратил съболезнователно писмо до премиера Бойко Борисов по повод вчерашната катастрофа на магистрала "Тракия", съобщиха от Комисията. 

"С голяма тъга научих за трагичния инцидент в България, при който шестима загубиха живота си, а 23-ма бяха тежко ранени. В мислите и чувствата си съм със семействата и близките на пострадалите",пише Юнкер. 

Около 22 часа в петък е приключила операцията и на най-тежко пострадалата при катастрофата пациентка. Жената е стабилизирана и приведена в реанимация на столичната болница "Св. Анна", съобщи доц. Сашо Асьов- началник на Клиниката по ортопедия и травматология. По-рано снощи други две тежко пострадали жени бяха стабилизирани от лекарите. Оперирани  бяха и трима мъже с фрактури на ръцете.

Движението по автомагистрала "Тракия" беше възстановено осем часа след катастрофата, след изтеглянето на катастрофиралия автобус.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно