Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел

29-годишната шофьорка на Реното, което в петък се удари в рейс край Вакарел на магистрала "Тракия", е вече обвинена от Софийската окръжна прокуратура. Ще ѝ се търси отговорност за причиняване на смъртта на 6-имата. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов, който отказа да назове името ѝ.

По неофициална информация на "24 часа" името ѝ е Цвета Таскова. Тя е от Плевен. Задържана е за 72 ч., а в понеделник прокуратурата ще иска съдът да ѝ наложи постоянен арест.

"Основните мотиви на прокуратурата да я подведе под отговорност са свързани с това, че експертиза е установила, че Реното ѝ е в техническаизправности автомелето е станало заради "субективни действия на шофьорката",каза прокурор Ангелов.

Той уточни, че вече е извършен оглед на катастрофата и са иззети много доказателства. Разпитани са повече от 25 човека, а най-важният е дал показания пред съдия.

Освен това прокуратурата вече е иззела и документи от фирмата "Юнион Ивкони" за досието, прегледите и ремонтите на автобуса. Изискани били и графиците на дежурство на шофьорите.

От обвинението молят всички очевидци на катастрофата да се осмелят да свидетелстват и да се свържат с прокурор Ангелов на телфона 0886 88 25 34. 2-3 автомобила са минали през нея и не са спрели.

Една от версиите, по които работят разследващите е, че реното може да е ударило предната лява гума на автобуса и заради това той да се е завъртял надясно, падайки в канавката.

Проверява се дали и автобусът е технически изправен.

"Елементарната житейска логика сочи, че ако пътниците бяха с колани, можеше да са живи. Но експертите по делото може да твърдят друго",каза прокурор Ангелов.

Възможно е да има и други обвиняеми, допуснаха разследващите.

"Както шофьорът си караше, изневиделица автобусът започна да се обръща.

Озовах се на земята и излязох по най-бързия начин", описа катастрофата младеж, който се разминал само с драскотини. "Аз бях първият, който излезе от автобуса. Шокът ми беше не от това, което се е случило, а че има десетки ранени около мен, целите в кръв, а не мога да помогна",добави момчето и поясни, че автобусът не е карал бързо. Младежът пътувал сам.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно