На утрешното заседание
Лозан Панов иска съдийската колегия да се занимае с атаката на ССБ срещу Пламен Георгиев
Магистратската организация обвини председателя на КПКОНПИ, че се меси в работата на съда заради изразено от него лично мнение по казуса с преюдицалното запитване на СГС по делото за имуществото на Цветан Василев
Лозан Панов иска съдийската колегия да се занимае с атаката на ССБ срещу Пламен Георгиев

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) и председателстващ съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Лозан Панов иска на утрешното заседание съдебните кадровици да се занимаят с писмото на Съюза на съдиите в България (ССБ), с което магистратската организация атакува председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заради негово становище, изразено в интервю за "Правен свят".

Това става ясно от дневния ред на Колегията за утре, публикуван на страницата на Съвета, в който фигурира точка, внесена лично от Лозан Панов, която гласи: "Писмо от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България с вх. № ВСС – 3956/04.04.2018 г."

В интервюто, публикувано на  2 април, председателят на новия антикорупционен орган изрази възмущението си от отправеното преюдициално запитване от страна на градския съдия Катерина Енчева  до Съда на Европейския съюз, което касае дело за отнемане в полза на държавата на имущество на укриващия се в Белград бивш банкер Цветан Василев.

В отговор Председателят на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България (ССБ) Атанас Атанасов излезе с поредно становище от името на организацията, в което изразява недоволство от факта, че Георгиев е изразил мнение по описания казус.

"Така направените коментари от страна на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество представляват недопустима намеса в работата на съда", бе написал Атанасов в писмото, адресирано до председателя на Народното събрание, членовете на Съдийската колегия на ВСС и Европейската комисия.

В отговор председателят на КПКОНПИ също излезе с отворено писмо, отправено до същите адресати, в което подчертава, че реакцията на ССБ нарушава правото му на свободно изразяване на мнение и припомня, че в интервюто, което той даде за "Правен свят" е изредил и доста факти, които обаче от магистратската организация са "пропуснали" да коментират в позицията си.

Точка в дневния ред на съдийската колегия за утре, която да касае писмото на Георгиев, което също е депозирано в администрацията на Съвета, един ден след това на ССБ, няма.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
9
|
нерегистриран
17 април 2018, 10:25
5
-2
А кога ВСС ще се заеме с освобождаването на Лозан от поста шеф на ВКС, а КПКОНПИ с търговската дейност на неговата и.д. булка?
Стига медийна пушилка, да свършат малко работа.
8
****************
|
нерегистриран
16 април 2018, 21:54
5
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7
|
нерегистриран
16 април 2018, 18:35
8
-6
В никакъв случай не одобрявам изцепките на лицето Пламен Георгиев , но защо трябва Лозан Панов да му слиза на нивото ??? Толкова ли няма други проблеми за решаване в съдебната система .

Лозане - освободи ни от присъствието си . Нас обикновените "тъпанари" в съдебната система ни интересуват други неща - мизерията в съдебните сгради , нечовешкото натоварване в определени съдилища , липсата на обективни критерии за кариерно израстване , лошото законодателство , противоречивата съдебна практика....Ей такива глупости, които са Лозан и ССБ не са интересни .
6
Черният лебед
|
нерегистриран
16 април 2018, 18:20
9
-4
Лебеде, Лебеде, това ли е проблема на системата?
5
ВСС
|
нерегистриран
16 април 2018, 16:38
10
0
- място където едни хора си прекарват добре!
4
Явно
|
нерегистриран
16 април 2018, 16:27
12
0
си спретват литературно четене на писма....
3
Марко
|
нерегистриран
16 април 2018, 16:07
14
-3
Кост-коджами ти му съдии се занимават с глуповии... :)
2
Cygnus atratus
|
нерегистриран
16 април 2018, 16:02
13
-7
Лозан Панов иска на утрешното заседание съдебните кадровици да го спасяват от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на Пламен Георгиев за корупция и проблема наречен Cygnus atratus.
1
Ха така
|
нерегистриран
16 април 2018, 14:45
14
-2
А писмото на КОНПИ кой ще го разгледа,прокурорската колегия ли.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно