В рамките на Програмата за обмен 2019
Европейската мрежа за съдебно обучение организира два краткосрочни стажа – за магистрати и за административни ръководители
Срокът за заявяване на интерес към събитията е до 10 май 2018г. включително
Европейската мрежа за съдебно обучение организира два краткосрочни стажа – за магистрати и за административни ръководители

Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) обявява покана за заявяване на домакинство на специализирани краткосрочни стажове в рамките на Програмата за обмен 2019.

В първия могат да кандидатстват за домакинство български съдии, прокурори и следователи, които владеят на основно ниво още един от официалните езици на ЕС и имат опит в дела по следните теми, определени от ЕМСО: трудово право,  екологично право, бежанско право, конкурентно право, медиация, семейно право, организирана престъпност, борба с корупцията, банково право, корпоративно право, финансови престъпления, интелектуална собственост, право, свързано с малолетни и непълнолетни лица, изпълнение на наказанията, данъчно право.

Заявилите се за участие и одобрени от ЕМСО български магистрати ще имат възможност да приемат техен колега от страна членка на ЕС за едноседмичен стаж по една от горепосочените теми. Списъкът от теми, формулирани от ЕМСО, е окончателен. Не се приемат предложения за осъществяване на стаж в друга област извън изрично предвидените теми в списъка.

Периодът за провеждане на стажа се определя от участниците в програмата в рамките на 2019г.

Във втория пък могат да вземат участие български административни ръководители. Заявилите се за участие и одобрени от ЕМСО български магистрати в този стаж ще имат възможност да приемат техен колега от страна членка на ЕС на стаж за период от 3 до 5 дни. Периодът за провеждане на стажа не е предварително фиксиран и се определя от участниците в програмата в рамките на 2019г.

За краткосрочните стажове за административни ръководители могат да кандидатстват за домакинство български съдии, прокурори и следователи, които владеят на основно ниво още един език от официалните езици на ЕС и заемат ръководна длъжност в съда или прокуратурата. Заместниците на административните ръководители също могат да участват в тази покана.

Срокът за заявяване на интерес към специализираните краткосрочни стажове е 10-ти май 2018г. (четвъртък) включително.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно