Мним инкасо служител открадна половин милион лева от магазин в Монтана

Безпрецедентен обир за близо половин милион лева от голяма търговска верига в Монтана. Мъж, облечен в униформа на охранител, успял да заблуди служителка в хипермаркета и я убедил да му предаде седмичния оборот. Разследващите разполагат с описание на крадеца и в момента го издирват.

Униформеният мъж влязъл в магазина около 9.30 ч. и се представил за служител от фирмата, която събира инкасото. Предаването на парите е станало в специална стая, която и преди е била използвана за тази цел. Замесената в случая служителка, която е предала голямата сума на измамника, работи от дълги години в този търговски обект.

Репортер: Служителката, която се е подвела, под подозрение ли е?
Ралица Петкова, прокурор от Районна прокуратура-Монтана: Не мога да кажа в момента, работи се по версията.

Все още не е ясно мнимият охранител сам ли е бил или е имал съучастници. Известно е само, че е дошъл до магазина с кола. Малко след като фалшивият инкасатор си заминал с парите, служителите от магазина се усъмнили, че може би са станали жертва на измама. Според разследващия прокурор, сигналът за престъплението е подаден около два часа след случката.

Ралица Петкова, прокурор от Районна прокуратура-Монтана: Може би са коментирали помежду си, не мога да кажа, защото нямам данни на този етап.

Според хората от Монтана в случая може да става дума както за прекалена доверчивост, така и за престъпна схема. Тъй като охранителните камери в търговския обект не са заснели лицето на престъпника, му е направен само словесен портрет.

От Районната прокуратура в Монтана поясниха, че имат описание на измамника, което ще помогне при неговото издирване. Засега деянието се определя като измама в големи размери, но при уточняване на повече подробности може да се преквалифицира, смятат от прокуратурата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно