Представители на Съвета на нотариусите и председателя на КЗЛД обсъдиха защитата на лични данни

Представители на Съвета на нотариусите, в лицето на председателя на Нотариалната камара Димитър Танев, Меглена Цацарова, Адела Кац и Красимир Анадолиев проведоха среща с председателя на Комисията за защита на личните данни-Венцислав Караджов, за съгласуване работата на Съвета на нотариусите по изработване на правила по прилагане на Регламент (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни, съобщиха от Камарата.

В рамките на срещата е бил депозиран списък с принципни въпроси, относно прилагането Регламент (ЕС) 2016/679. Представена е била и визията на Нотариалната камара относно юридическата и техническата част от правилата, регулиращи дейността на всеки отделен нотариус.

На срещата единодушно е била приета тезата на Нотариалната камара, че основаната част от правилата за обработване на личните данни, а именно, тези касаещи упражняването на професионалната дейност, са уредени в законови и подзаконови нормативни актове, по които нотариусът всекидневно изпълнява задълженията си.

Частта от правилата, регулираща отношението на нотариус извън упражняваната от него  удостоверителна дейност ( например отношение "нотариус-счетоводител", "нотариус-Нотариална камара" и др.), следва да се уредят като част от общите правила. Нотариалната камара е възложила на фирма "Стоун компютърс" изработване на техническата част от правилата по защита на личните данни, уточняват от Нотариалната камара.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно