НИП организира обучение в сферата на административното правосъдие

По проект на Националния институт на правосъдието "Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от НИП", финансиран по Оперативна програма "Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, в периода 17-19 май 2018 г. в с. Арбанаси, община Велико Търново Върховният административен съд организира обучение на тема "Новите производства пред административните съдилища съобразно измененията на ЗИНЗС. Специално  превантивно и генерално компенсаторно средство".

Обучението е от поредицата от 30 специализирани обучения за общо 750 съдии, съдебни помощници и съдебни служители от административните съдилища и е в изпълнение на Дейност 1 от проекта "Иновативен модел на специализирано присъствено обучение в областта на административното правораздаване", осъществявана в партньорство с Върховния административен съд.

Обучението е определено като приоритетно въз основа на проведен анализ на основните проблеми на административното правосъдие, изготвен от експерти от ВАС в изпълнение на дейността по проекта.

Темите на обучението ще бъдат разработени и представени от г-жа Таня Куцарова и г-жа Мира Райчева, съдии във Върховния административен съд.

За участието в обучението на магистратите от административните съдилища ще бъдат връчени сертификати.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
препоръчвам обученията
|
нерегистриран
14 май 2018, 23:41
1
0
Наистина добре ги организира НИП. Темите се подбират от анкетираните участници и явно НИП се съобразява с оценките и препоръките на участниците, при планиране на следващи обучения.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно