Председателят на ВАС е в Хага на среща на Асоциацията на върховните административни юрисдикции

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е на работно посещение в Хага, където ще вземе участие в Генералната асамблея на Асоциацията на върховните административни юрисдикции на страните от ЕС, съобщиха от ВАС. Събитието се провежда в днес и утре. Акцент на форума е темата за дигиталните технологии и тяхното приложение в областта на административното правораздаване.

Организацията на върховните административни съдилища е създадена през 2001 г. и в нея членуват държавите от ЕС, Швейцария и Норвегия, както и асоциираните кандидати за присъединяване Черна Гора и Турция. България е член на асоциацията от 2007 г.

Основните активности на организацията са изготвяне на анализи и събиране на бази данни, осигуряване на достъп до съдебни практики в областта на административното правосъдие,  организиране на програми за обучения на съдии между разичните върховни съдилища на държавите – членки и др. Към момента има събрани 27 000 съдебни решения на членовете на асоциацията , които са достъпни на интернет сайта на асоциацията.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно