Съдът отхвърли абсурдно искане на "зелените"

Върховният административен съд отхвърли абсурдното искане на "зеления" Тома Белев да бъде признат за съсобственик на действащия План за управление на Национален парк "Пирин".

Наглата претенция бе предявена по време на първото заседание по делото за частичното изменение на Плана, одобрено от кабинета на 28 декември. Подател на жалбата срещу решението са Белев, WWF-България, Асоциацията на парковете в България (АПБ). "Екологът" поиска магистратите да го конституират като страна по делото не като физическо лице или председател на АПБ , а като интелектуален съсобственик на рамковия документ.

Аргументите му бяха, че е участвал в писането на Плана. Но за това е получил възнаграждение, въпреки че по онова време е бил и държавен служител като тогавашен директор на Природен парк "Витоша" и е взимал заплата. Това не му е попречило да се яви като частник за Плана на НП "Пирин" и отделно да печели търгове чрез нелегитимно оглавяваната от него АПБ.

Съдиите дадоха 10 дни за писмени аргументи на двете страни – "еколозите" и държавата. После текат 30 дни за вземане на решение. След това то може да се обжалва пред 5-членен състав на ВАС.

Докато траеше заседанието, пред сградата на ВАС имаше два протеста – петима "зелени" уж в защита на Пирин и десетки банскалии, дошли в София, за да изкажат подкрепата си за решението на МС.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Къци
|
нерегистриран
17 май 2018, 19:26
0
0
Белев се опитва всячески да саботира нормалното развитие на зимния туризъм Добре, че съдът се намеси адекватно.
2
Елинов
|
нерегистриран
16 май 2018, 09:18
0
0
Белев продължава най-нагло да изнудва държавата, само че този път няма да му минат циганските номера.
1
Калин
|
нерегистриран
15 май 2018, 18:45
0
0
Белев не за първи път да припечели допълнително, това му е в природата!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно