Зам.-председателят на Специализирания съд на европейска среща за престъпленията срещу човечеството

Съдийската колегия на ВСС командирова Мариета Неделчева – съдия, заместник-председател на Специализирания наказателен съд, член на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България и контактна точка по въпросите на престъпленията срещу човечеството, военните престъпления и геноцид в Националната координационна система на България в Евроджъст за участие в 24-та среща на Мрежата за разследване и наказателно преследване на геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления, за периода 22-25 май 2017 г., в гр. Хага, Кралство Нидерландия:

С решения от днес, Съдийската колегия одобри участието на съдиите  – членове на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела (НСММСНДРБ), както и председателите на апелативните съдилища или техен представител, при наличие на възможност да получат акредитация от страна на организаторите на срещата, да вземат участие в 50-та Пленарна среща на Европейската съдебна мрежа за наказателни дела, която ще се проведе в периода 27-29.06.2018г. в гр. София, в рамките на Българското Председателството на Съвета на Европейския съюз.

По време на срещата ще бъдат дискутирани принципи на европейското наказателно право и ще бъде поставен акцент върху Европейската заповед за разследване като основна форма за съдействие между държавите членки на ЕС. С тематичен приност в хода на срещата ще се включат Павлина Панова – заместник-председател на ВКС и председател на наказателна колегия, и Иванка Которова – национален член от страна на България в Евроджъст.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно