Германски гражданин, недекларирал 90 000 евро, е задържан на ГКПП-Капитан Андреево
Обвиняемият е предложил и подкуп на митнически служител в размер на 500 евро

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Бурак А. на 27 г., германски гражданин, за това, че предложил подкуп на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, за да не извърши действия по служба- да не извърши митническа проверка –престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че не изпълнил задължението си да декларира пред митническите органи, пренасяните през границата на страната ни и укрити от него парични средства в размер на 90 000 евро– престъпление по чл. 251 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от обвинението.

На 12 май 2018г. митнически служители на ГКПП-Капитан Андреево отклонили за митническа проверка лек автомобил с германски регистрация. Моторното превозно средство било управлявано от собственика си - обв.Бурак А., който пътувал сам. По метода анализ на риска, управляваният от германския гражданин лек автомобил бил подложен на рентгеново изследване. В хода на последното се установила нетипична плътност в багажния отсег. С оглед на това обв. Бурак А. бил изпратен за извършване на физически контрол. За да не му бъде извършен такъв обвиняемият предложил на съпровождащия го митнически служител дар от 500 евро. Служителят на Митница Бургас не приел предложението докладвал за случилото се и извършил физическа проверка на автомобила.

На мястото на резервната гума били открити недекларираните от обвиняемия парични средства в размер на 90 000 евро. Обвиняемият Бурак А. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес 16.05.2018г. Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо привлеченото към наказателна отговорност лице.

Предстои разглеждане на искането за вземане на мярката за неотклонение на Бурак А..

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно