От днес
Приемат документи на кандидатите за първоначално назначаване в районните съдилища
До 29 май, включително, кандидатите могат лично или чрез писмено упълномощен техен представител да подадат документи за участие в администрацията на ВСС
Приемат документи на кандидатите за първоначално назначаване в районните съдилища

От днес (сряда) започва прием на документи по обявения с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по пр. № 14/08.05.2017 г. конкурс  за първоначално назначаване и заемане на шест свободни длъжности "съдия" в районните съдилища.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на конкурса в Държавен вестник /бр. 40/15.05.2018 г./ до 29.05.2018 г. включително, кандидатите могат лично или чрез писмено упълномощен техен представител да подадат документи за участие в администрацията на ВСС, гр. София, ул. "Екзарх Йосиф" № 12.

Към заявлението за участие в конкурса кандидатите трябва да приложат и автобиография, подписана от кандидата, нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността "Право". Завършилите  висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, лагализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система; нотариално заверено копие от удостоверение за юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване и медицинско удостоверение, че лицето не се води на учет; нотариално заверено копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ съответен стаж по чл. 164 от ЗСВ за длъжността; декларация за българско гражданство по чл. 162 от ЗСВ, по образец; най- малко две препоръки от преподаватели по правни науки, съдии, прокурори, следователи, адвокати или други юристи, при които е проведен стажът за придобиване на юридическа правоспособност и които познават нравстените и професионални качества на кандидата; попълнен въпросник по образец във връзка с притежаваните от кандидата нравстени качества; мотивационно писмо; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
|
нерегистриран
16 май 2018, 22:31
4
0
Продължава да кипи безсмислен труд.
Толкова скъпо и енергоемко мероприятие за 6 бройки, за да се уредят поредните протежета, летящи холандци, които само след няколко месеца ще искат преместване по родните места - разбирай София !
Но всичко е точно, и не защото снощи правих кекс !
А защото пари като вестници, заплатите ни са актуализирани, точно като на народните представители; ВСС разполага с многочислена администрация, която да събира хартията и да организира величайшите конкурси, за разлика от районните съдилища; кандидати за слава също има бол, бол.
Ура ! Да живей !
3
Много малко бройки
|
нерегистриран
16 май 2018, 15:06
5
-1
В районните съдилища има огромен недостиг от хора , така че обявената бройка е много малка и не си заслужава да се прави конкурс за нея
2
|
нерегистриран
16 май 2018, 14:11
7
-2
Такъв набор от документи е чиста проба нагъл идиотизъм. Да търчиш като идиот за събирането им само за да се явиш на конкурс, който е предварително нагласен за правилните щерки и синковци - унижение!
1
?
|
нерегистриран
16 май 2018, 12:30
2
-1
Тея препоръки са неясни-всеки юрист ли може да ги дава, или не? Вижте и принципното становище, по отношение на конкурса за младши съдии за препоръките, и тук ли е същото тълкуване?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно