Пуснаха арестуваната общинарка от Район Подуяне на свобода срещу 1000 лв.

Колежка от отдела подала сигнала срещу Лилия Геринска, която бе арестувана на 15 май с 10 хиляди лева. Според прокуратурата парите били рушвет за обществена поръчка за 2 млн. лева за саниране на жилищен блок.

По време на делото в Софийския градски съд, когато се определяше мярката за неотклонение на Геринска, стана ясно, че са били разпитвани и нейни подчинени от правния отдел на община Подуяне. Те говорили за нередности при общ поръчки. Геринска е била председател на комисията за обществени поръчки.

"Шерше ла фам" (търсете жената на френски език), бе лаконичният коментар на Антон Станков, който е адвокат на юрисконсултката. Прокуратурата поиска тя да бъде пусната под домашен арест, защото има 6-годишно дете и е разведена, а на нея са присъдени родителските права.

Двамата адвокати на Геринска Антон Станков и Константин Симеонов настояха тя да не е под домашен арест, защото трябва да води детето си на детска градина.

Съдия Николай Младенов пусна Геринска на свобода срещу 1000 лева. Според него, жената изобщо не е било необходимо да бъде задържана повече от 24 часа.

Основният свидетел по делото е шефът на фирмата, която е спечелила обществената поръчка за ремонта на жилищния блок. Той е бил разпитван два пъти на 15 и 16 май като при първия разпит е казал, че парите са за благоприятно решение в КЗК, тъй като обществената поръчка се обжалва в комисията и още не е влязла в сила. При втория разпит пък казал, че сумата е била, за да спечели фирмата първо място в конкурса.

Той не е обвинен. Според съдията всякакво участие в корупционни действия, включващо и даването на подкуп, трябва да се наказва. По отношение на другата сума 5000 лв., които според прокуратурата били дадени през декември, съдията обясни, че не са събрани доказателства кога е станало това.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
18 май 2018, 13:47
1
0
"да не е под домашен арест, защото трябва да води детето си на детска градина."

А защо да го води на детска градина. Докато е под домашен арест няма да има кой да го гледа у дома ли?

Какво се получава ако блондинка от черната серия се събере с гнила ябълка?

А катаджиите и ги задържаха, и от работа ги остраниха, при това за много по-малки суми.
Къде е разликата ли - законът е същият, ама съдът е друг!

Над 10 служители на Областен отдел „Автомобилна администрация”-Благоевград бяха задържани във вторник сутринта при акция на Специализираната прокуратура и ГД БОП.
http://www.kmeta.bg/zadurjaha-za-podkupi-nad-10-slujiteli-na-dai-blagoevgrad

Няма да е лошо да се измени законът и да се вкара такст, че решенията на Съда на гнилите съдийки важат само за ССБ и СЮБ.
1
Специализирана
|
нерегистриран
18 май 2018, 09:26
1
-1
"Съдия Николай Младенов пусна Геринска на свобода срещу 1000 лева. Според него, жената изобщо не е било необходимо да бъде задържана повече от 24 часа."
Поредният съдия от СГС, който се изказва, вместо да пише мотиви.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно