Адв. Марковски: Решението по делото "Йончева-Борисов" е съдебна грешка

Адвокатът на премиера Бойко Борисов - Марин Марковски обяви, че решението на Софийския районен съд, с което Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят 5000 лева на депутатката от БСП Елена Йончева като обезщетение за непозволено увреждане, ще бъде обжалвано.

Марковски смята, че решението на съдия Иво Вътев от СРС е съдебна грешка и заподозря магистрата в политически симпатии.

"Съдебното решение на Софийския районен съд е съдебна грешка, като пак се съобразяват причините, които са довели съда до тази идея да осъди Бойко Борисов без доказателства и без законно основание. Може би има и някакви политически симпатии, по някой път съдията не е съвършен човек. Така си го обяснявам, защото доказателствата категорично определят, че г-н Борисов не е извършил нещо, което да е от категорията на непрецизните изказвания", казва Марковски.

Според него на втора инстанция - пред Софийския градски съд - "съдебната грешка" ще бъде поправена"В България има много опитни и отговорни съдии и смятам, че ще се стигне до правилното решение по делото", коментира още адв. Марковски.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
До 1-ви
|
нерегистриран
21 май 2018, 08:57
11
0
Точно казано!
2
автогол
|
нерегистриран
21 май 2018, 08:49
11
-2
До коментар [#1] от "112":
Марковски подозира съдията в политически симпатии. Аз подозирам Марковски в некомпетентност.

С това изказване Марковски "изби рибата".Абе човече,пиши си Жалбата ,там се оплаквай от каквото си искаш,пиши че клиентът ти е безгрешен "дефинитивно" и т.н.Но сега ще настроиш въззива допълнително негативно срещу себе си и клиента.И току-виж решението на първата инстанция влязло в сила.
1
112
|
нерегистриран
21 май 2018, 07:50
14
-1
Марковски подозира съдията в политически симпатии. Аз подозирам Марковски в некомпетентност.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно