След като Пламен Найденов стана член на ВСС
Двама кандидати ще се борят за поста окръжен прокурор на Перник
Прокурорската колегия на ВСС ще изслуша Бисер Михайлов и Бисер Кирилов
Двама кандидати ще се борят за поста окръжен прокурор на Перник

Бисер Михайлов и Бисер Кирилов (вдясно) са двамата претенденти за поста окъжен прокурор на Пловдив

След като Пламен Найденов официално встъпи в длъжност като член на новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) през октомври м.г., постът, който той заемаше преди да бъде избран за съдебен кадровик – окръжен прокурор на Перник – се оваканти.

В тази връзка, в сряда (13 юни) двама кандидати за административен ръководител на Окръжната прокуратура в Перник ще се явят пред прокурорската колегия на ВСС.

Това са Бисер Йорданов Михайлов - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Перник и Бисер Стефанов Кирилов – прокурор в Софийска градска прокуратура.

Прокурор Михайлов е завършил висшето си юридическо образование в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1993 година. Има над 22 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Заради стартирало срещу него наказателно производство, през септември 2010 година прокурор Михайлов бе отстранен от длъжност заместник на ръководителя на Окръжна прокуратура Перник. По-късно обаче, след като беше оправдан по повдигнатите му обвинения и вследствие на окончателно решение на Върховния административен съд, с което е отменено отстраняването му от длъжност, той е възстановен на поста през май 2013 година.

Според Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към прокурорската колегия на ВСС прокурор Михайлов е "независим и безпристрастен, подчинява се на вътрешното си убеждение".

Градският прокурор Бисер Кирилов е завършил висшето си юридическо образование във Висшия институт за подготовка на офицери и научно изследователска дейност (ВИПОНД) на МВР, по късно преобразуван като Академията на МВР, през 1996 година. Има над 18 години стаж в органите на съдебната власт. В кадровото досие на прокурор Кирилов няма данни за наложени дисциплинарни наказания, няма и налично висящо дисциплинарно производство, отчитат от КАК към прокурорската колегия на Съвета. "От досегашната професионална кариера на прокурор Кирилов намираме, че той е компетентен и квалифициран магистрат. Притежава висок морал и проявява диалогичност в отношенията с колегите и гражданите", пише в становището на КАК по отношение на втория кандидат за поста.

Предстои изслушването на двамата претенденти в надпреварата за наследник на съдебния кадровик Пламен Найденов, както и решението на прокурорската колегия на ВСС.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Магнаура, Магнаура,
|
нерегистриран
11 юни 2018, 14:23
10
-2
ти си нашата халтура.

Цветанов 2010 г. си е показал рогата в Граовско.
1
*************************************
|
нерегистриран
11 юни 2018, 12:22
6
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно