Обвинителен акт
Изпращат на съд трима полицаи за кражба на цигари без бандерол за 2 305 491 лв.
Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказание "лишаване от свобода " от 10 години до 20 години затвор
Изпращат на съд трима полицаи за кражба на цигари без бандерол за 2 305 491 лв.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжен съд Плевен обвинителен акт срещу трима полицаи, сред които и двама бивши началници на районни управления, за кражба на цигари без бандерол на стойност 2 305 491 лв., съобщиха от държавното обвинение.

Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов ще отговарят за извършена от тях кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай- престъпление по чл.196а вр.чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и пр.2 и т.5 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

Тримата извършители са предадени на съда, затова че в периода от неустановена дата през месец януари 2014г. до неустановена дата през месец октомври 2014г. в условията на продължавано престъпление, след като са се сговорили предварително чрез използване на моторно превозно средство и чрез използване на технически средства – стълба, метална пластина и метален лост, са отнели чужди движими вещи- собственост на държавата - акцизни стоки /тютюневи изделия/ на обща стойност 2 364 251,95 лева.

Към дата на деянието тримата извършили били служители на ОДМВР – Плевен, като Денислав Маринов заемал длъжността "разследващ полицай", а  през инкриминирания период 26.02.2013г. до 29.01.2014г. заемал длъжността "началник на Второ РУ на МВР-Плевен". Емил Христов пък е бил началник на РУП Белене, а преди това е оглавявал плевенската Икономическа полиция.

Във връзка със служебните си задължения тримата извършители били запознати, че в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен, находяща се в землището на с.Згалево, община Плевен, се съхраняват 621 745 броя кутии цигарени изделия без бандерол, иззети като веществени доказателства по досъдебно производство за държане на склад на акцизни стоки без бандерол.

Мобилизационната база се стопанисва от дирекция "Отбранително-мобилизационна подготовка" – МВР и достъпът до помещенията в нея се осигурявал чрез строг пропускателен режим.

На неустановена дата през есента на 2013г. тримата служители на реда се събрали и заедно взели решение да извършат кражба на цигарите без бандерол, съхраняващи се в МБ-Згалево.

За да улеснят достъпа си до базата, по предложение на Иван Дамянов другите двамата извършители съдействали там да бъде назначен като охрана техен познат, който не бил запознат с намеренията им.

През следващите месеци, съобразявайки кога този свидетел е сам на смяна, тримата извършители многократно прониквали в складовото помещение и изнасяли от там кашони с цигари. Откарвали ги в неизвестна посока с товарен автомобил и ги продавали на различни лица.

От доказателствата е установено, че кражбите са извършвани основно през нощта, като тримата са влизали в помещенията с помощта на стълба през капандура във вътрешната част на склада, откъдето са изнасяли кашони с цигари. Те са били разпространявани на територията на област Плевен.

367 218 кутии цигари без бандерол, иззети като веществени доказателства, са изчезнали от склад на МВР в плевенското с. Згалево още през 2014 г., но липсата била установена едва две години по-късно.

Действията им били разкрити през месец март 2016г. при извършена проверка на веществените доказателства по воденото досъдебно производство.

Тримата извършители са отстранени от длъжност.

Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказание "лишаване от свобода " от 10 години до 20 години и конфискация на цялото или част от имуществото.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
абв
|
нерегистриран
12 юни 2018, 21:02
2
-1
До коментар [#1] от "Марко":
"Към дата на деянието тримата извършили били служители на ОДМВР – Плевен, като Денислав Маринов заемал длъжността "разследващ полицай", а през инкриминирания период 26.02.2013г. до 29.01.2014г. заемал длъжността "началник на Второ РУ на МВР-Плевен". Емил Христов пък е бил началник на РУП Белене, а преди това е оглавявал плевенската Икономическа полиция. "

Едно време милицията поне само биеше от време на време...

Едно време милиционерът получаваше за дрехи пари, равни на около 150 % от месечната му заплата. Беше осигурен, верен, проверен, страхуваха се от него и партията го подкрепяше, дори и когато биеше невинни.
Сега на полицая парите за дрехи са равни на около 40 % от месечната заплата, липсват сигурност и условия на труд, той се страхува да е решителен, защото никой не го подкрепя, не го обучава и не му вярва, не е верен и проверен, а и често обиждан.
Капитализъм по български, какво да правиш!
3
ПЛЕВНАЛИЯ
|
нерегистриран
12 юни 2018, 16:56
6
-3
ТЕЗИ ТРИМАТА И СЕГА СА СИ ПОЛИЦАИ.ИМАТ СИ УНИФОРМА ИМАТ ОРЬЖИЕ И ПОЛУЧАВАТ ПО 1500.ЛЕВА ЗАПЛАТА ОТ НАШИТЕ ДАНЬЦИ.ТОВА Е БЬЛГАРИЯ .....КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА - ТЕРМИНАЛ 2 .ВПРОЧЕМ МНОГО НАШИ СЬНАРОДНИЦИ МИНАХА ОТ ТАМ - ДА МУ МИСЛИМ НИЕ КОИТО ВСЕ ОЩЕ СМЕ ТУК И ТЬРПИМ ВСИЧКО ТОВА ОКОЛО НАС !!!
2
Дани
|
нерегистриран
12 юни 2018, 16:39
8
0
то и в Търново има същите играчи в икономическа - шефа прави чадърт и те бизнесмени. Да не говорим че пазят боса на цигарите Тони Македонеца.
1
Марко
|
нерегистриран
12 юни 2018, 16:08
11
0
"Към дата на деянието тримата извършили били служители на ОДМВР – Плевен, като Денислав Маринов заемал длъжността "разследващ полицай", а през инкриминирания период 26.02.2013г. до 29.01.2014г. заемал длъжността "началник на Второ РУ на МВР-Плевен". Емил Христов пък е бил началник на РУП Белене, а преди това е оглавявал плевенската Икономическа полиция. "

Едно време милицията поне само биеше от време на време...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно