25 години затвор за трима, крали тръби от ВиК - Добрич
Окръжният съд определи тримата солидарно да заплатят на дружеството 6 695 708 лева имуществени вреди плюс лихвите

Окръжният съд в Добрич постанови по 10 години "лишаване от свобода" за двама от подсъдимите по делото за кражба на тръби от водонапорния тръбопровод "Водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав", съобщават от съда.

Силистренецът Р.Г., сочен от прокуратурата като извършител на деянието, и софиянецът Ст.К., подбудител и помагач, ще изтърпят наказанието при първоначално строг режим. Третият подсъдим - Кр.Ц. от столицата, посочен като помагач, ще изтърпи 5 години лишаване от свобода при общ режим, обяви съдебният състав.

Съдът постанови и конфискация на лично имущество и на двамата - жилища, поземлени имоти, автомобили, парични средства.

Окръжният съд призна тримата за виновни, че в съучастие помежду си в периода ноември 2011- март 2012 г. са отнели 27 869 метра стоманени тръби от "ВиК"-Добрич. При кражбата, която е в особено големи размери, на територията на областите Добрич и Силистра тръбите са били изкопани и демонтирани с посредственото извършителство на други четирима души, като е използвана тежка земекопна техника, моторни превозни средства, оксижени, резачи, бутилки с пропан-бутан и други, посочи съдът.

След множество експертизи и разпита на повече от 100 свидетели, Окръжният съд определи тримата солидарно да заплатят на ВиК-Добрич 6 695 708 лева имуществени вреди плюс лихвите.

Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно