Колко ли струва да прозвучат думите ти в национален ефир, най-вероятно може да каже Българския Мадоф

Изпълнявайки плътно заповедта на олигарха Иво Прокопиев за овладяване на мейнстрийма (в стенограмите АРГО-гейт енергийният бос съветва подчинените си да овладеят информационния поток със свои тези – б.а.), грантаджиите на задкулисието започнаха да разпръскват фалшиви новини и през националния ефир.

Пресен пример за подобна активирана клетка на олигархията е кадърът на БНР, а доскоро и на хранилка при банкера беглец в издържаната от него BiT – Силвия Великова.

В закъснял коментар за националното радио (най-вероятно защото предния ден Великова не счете за нужно да присъства на пресконференцията на новата комисия "Антикорупция" - б.а.), платената с грантове журналистка най-безочливо лансира в национален ефир тезите на забегналия Български Мадоф, който от години се крие от родното правосъдие. Великова навърза удобно за менторите й брифинга на КПКОНПИ, на който за пореден път бе обявено, че депутатът от ДПС и наш издател Делян Пеевски е с доказани и чисти доходи и е сред най-проверяваните хора у нас, с цирковите изпълнения на Цветан Василев в Ютуб. Целта на това упражнение е ясна – да се размият категоричните данни на разследващите, че всички спекулации с името на Пеевски са просто медиен прах, който група олигарси иска да хвърли в очите на обществото, за да прикрие собствените си разследвания.

Колко ли струва да прозвучат думите ти в национален ефир, най-вероятно може да каже Българския Мадоф, който се уреди с високата трибуна на БНР благодарение на благоволението на грантовите журналисти в медията. Те от своя страна охотно разпространиха извадки от 4-часовите напъни на банкера беглец да се оправдава за откраднатите от КТБ милиарди и опита му да пребоядиса ярките си руски връзки в евроатлантически наклонности. Въпросът в случая не е как грантаджиите са успели да овладеят ефира на националната медия, а защо ръководството й допуска подобни изяви, които противоречат на всички журналистически норми – да се дава безусловно думата на подсъдим беглец от правосъдието, успял да завлече хиляди вложители и държавата с милиарди чрез своята пирамида КТБ.

В опитите да се омаловажат констатациите на КПКОНПИ се включи и платеният пресцентър на БГ Мадоф – сайтът на агентът от ДС Огнян Стефанов "Фрогнюз". В дълъг, но доста нескопосано написан коментар хората на Академик (който също като господаря си Цветан Василев е подсъдим, само че за данъчни престъпления – б.а) сеят измислените си фалшиви новини с тайната надежда, че някой ще им повярва, че Василев е целият в бяло и ще се забравят кражбите на БГ Мадоф.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно