Поради предварително планувана командировка
Докато ВСС обсъждаше "Дишевагейт", Атанаска Дишева била във Варна
Кадровикът представлявал Европейската мрежа на Съдебните съвети на Общо събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение
Докато ВСС обсъждаше

Атанаска Дишева, снимка: ВСС

Стана ясна причината за отсъствието на кадровика Атанаска Дишева от последното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. Докато 24-ма от кадровиците обсъждаха "Дишевагейт", Дишева била във Варна. Макар и само тя да отсъства от заседанието на ВСС, на което се обсъждаха имотните привилегии на магистрати и съдебни служители, Дишева има основателна причина за това – била е командирована за участие в международната проява във Варна още преди разкритията за имотното й състояние и последвалото внасяне на точка в дневния ред на Пленума. 

"В периода 14-15 юни 2018 г. г-жа Атанаска Дишева – член на Висшия съдебен съвет и председател на Комисия "Дисциплинарна дейност и взаимодействие с Инспектората към Висшия съдебен съвет" към Съдийската колегия участва в Общото събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение" (ЕМСО), което се проведе в гр. Варна", съобщиха в късния следобед в понеделник от пресцентъра на ВСС. 

"Госпожа Дишева бе определена за представител на Европейската мрежа на съдебните съвети в Общото събрание на ЕМСО, с решение на Комисията по правни и институционални въпроси по протокол № 14/21.05.2018 г.  Решението е във връзка с писмо от Офиса на Европейската мрежа на съдебните съвети, и отправена молба да бъде определен представител на ВСС за участие във форума, който да представлява  Мрежата", уточняват още от ВСС.

"Националният институт на правосъдието бе домакин на 21-то Общо събрание на ЕМСО, което се проведе в рамките на Българското председателство на Европейския съюз. В него участваха над 130 представители на националните обучителни институции на държавите членки на ЕС, на европейските обучителни институции, както и наблюдатели и партньори на ЕМСО.

Участниците в Общото събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение единодушно приеха Резолюция, с която обърнаха внимание на Европейския парламент, Съвета на Европейската комисия и държавите членки, че  съдебното обучение е ключов инструмент за развитието на областта на правосъдие и вътрешни работи и споделена отговорност с ангажимент за по-голяма активност на  национално ниво и на равнището на ЕС. Посочено бе, че ЕМСО е най-добре позиционирана да координира, чрез своите членове, националните дейности по обучение и да разработи предлагането на трансгранично обучение за съдии и прокурори.

Част от официалната програма бяха изложения на дейностите на ЕМСО,  сред които "Представяне на електронните инструменти на ЕМСО: инструмент за управление на проекти, система за онлайн кандидатстване, социални медии, база данни с методологии, ресурси и с експерти", съобщават още от ВСС.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
5
Спиридон (фотограф)
|
нерегистриран
19 юни 2018, 16:14
3
-1
Снимчицата е трепач. Като прилежна ученичка научила урока си. Някога. Сега слуша само богатата си леля от Америка, която прилича на баба Яга /примерно - Мадлин Олбрайт/.

Който учи, ще сполучи! Който слушка, той ще папка, нали така?
4
|
нерегистриран
19 юни 2018, 13:40
5
-1
Ами бърза жената да да пооправи етажът във Варна - нали ще я гонят от ведомственото жилище. Няма угодия!
3
Пълна
|
нерегистриран
19 юни 2018, 12:08
8
-3
Циркаджийка и комедиантка.
2
|
нерегистриран
18 юни 2018, 20:50
10
-6
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Е, не е, 1, защото те не пречат Койчо, проверявания, и на главния - нарцис, и негов пророк !
Те не гласуват във ВСС, не се изказват, не дразнят.
Те слушат, поради което могат да живеят и на 200 кв.м., и без наем, даже !
И този въпрос, респ.отговор, е принципен, макар и конкретен.
Ако не беше принципен, бих казала, че, виждайки госпожата Дишева във Варна, бая надута ми се видя.
Пази Боже, да си е повярвала !!!
1
защо г-н Панов?
|
нерегистриран
18 юни 2018, 19:11
24
-5
Деловодителка от ВКС ползва жилище от 160 метра. Съдебен помощник от ВКС ползва 75 метра за 80 лв. Това не е ли корупция?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно