На 24 юни
Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията
България е сред 8-те поканени държави за участие в преговорите
Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията

Премиерът Бойко Борисов е един от поканените европейски лидери от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на лидерите на страните от ЕС по въпросите на миграцията и предоставянето на убежище. Това съобщи самият Юнкер в профила си в "Туитър".

"Свиквам неформална среща на лидерите по въпросите на миграцията и на предоставянето на убежище в неделя (24 юни), за да ги обсъдим с лидерите на страните в навечерието на Съвета на ЕС",написа Юнкер.

В срещата ще участват  Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция. Тя ще се състои четири дни преди срещата на върха на ЕС и ще бъде насочена към преодоляване на дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията. 

Редовният Съвет на ЕС е насрочен за 28 и 29 юни. Германската канцлерка Ангела Меркел, притисната от коалиционните си партньори от Християнсоциалния съюз на вътрешния министър Хорст Зеехофер, се надяваше на предварителна среща по въпросите на миграцията, но в началото на седмицата източници от Брюксел коментираха, че извънреден съвет не е необходим и че всичко ще бъде обсъдено по време на редовната среща.

ХСС настоява за по-радикални мерки спрямо мигрантите и заплашва с напускане на мнозинството. Засега Меркел и Зеехофер постигнаха съгласие, че ще решават за миграционната политика и за по-нататъшните си отношения след срещата на ЕС в края на юни, припомня БНР.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Въх
|
нерегистриран
20 юни 2018, 20:40
2
0
България май е поканена за да се уведоми за броя на мигрантите които трябва да приеме.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно