Майката на прегазения Паоло:
Виновникът за смъртта на сина ми не е наказан
Той трябва да изтърпи наказание, а не превъзпитание, категорична е Красимира Иванова
Виновникът за смъртта на сина ми не е наказан

"Това не е наказание. Шокирана съм от факта, че Сапунджиев няма да изтърпи наказанието си". Така майката на убитото дете Красимира Иванова коментира за "Нова телевизия" решението на съда да освободи предсрочно Георги Сапунджиев, който уби с джипа си 4-годишния Паоло в пешеходната зона в центъра на Стара Загора.

Мъжът нямал провинения, вече се интересувал от религия и показал "блестящи резултати" на курс за отговорно шофиране, мотивира се съдът.

Сапунджиев беше осъден на шест години затвор. Излежа четири от тях, като повече от година беше под домашен арест заради влошено здраве. Сега съдът смени оставащите му две години зад решетките с пробация, но му забрани да шофира до 2025 г.

Прокуратурата в Стара Загора вече протестира решението.

Според Красимира Сапунджиев е трябвало да изтърпи наказание, а не превъзпитание.Тя смята, че решението на съда създава усещането, че "няма наказание в тази държава, всеки може да прави каквото си иска и у нас остава дълбокото чувство за безнаказаност".

"В един момент законът се приложи с цялата му строгост, човекът трябваше да изтърпи наказание, а не превъзпитание. Сега се оказа, че се е превъзпитал и наказание няма да търпи. Чудесно е, че са работили с него. Но това е различно от наказанието. Той трябва да изтърпи наказание, а не превъзпитание", категорична е тя.

Красимира заяви още, че дори докато е бил под домашен арест, Сапунджиев не се опитал да се свърже със семейството на жертвата си. А и те не желаели никакъв контакт с него.

"Все ми е тая дали съжалява. Ако съжалява, да отиде да го каже на детето ми в старозагорските гробища", категорична беше майката на Паоло.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно