Прокурорската секция на Висшия съвет на магистратурата реши:
Лаура Кьовеши остава прокурор
Срещу нея е започнало и дисциплинарно разследване от румънската Съдебна инспекция по случай за разкриване на данни от текущи дела
Лаура Кьовеши остава прокурор

Прокурорската секция на Висшия съвет на магистратурата реши днес, че Лаура Кодруца Кьовеши ще продължи работа като прокурор в Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма в град Сибиу, предаде агенция Аджерпрес.

Кьовеши бе отстранена от поста главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в понеделник, 9 юли, след указ на президента, който той подписа, след постановяването на задължаващо го решение на Конституционния съд.

Преди да бъде назначена за главен прокурор на Румъния през 2006 г. Кьовеши работеше в Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма в Сибиу. След два мандата като главен прокурор, тя стана главен прокурор на НДБК. Вторият й мандат там изтичаше през 2019 г.

Същевременно днес стана известно, че Съдебна инспекция разследва дисциплинарно Кьовеши по случай за разкриване на данни от текущи дела, съобщава още Аджерпрес, като се позовава на източници от Съдебна инспекция.

Инспекцията се е самосезирала след разпространяване на прессъобщение на НДБК на 12 февруари 2018 г., в чието съдържание е била разкрита информация от текущи дела.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно