Молдовци взривили и обрали 215 000 лв. от банкомата в Пловдив

22-годишен молдовец и негов съучастник са авторите на крупния обир от взривения банкомат на 7 юли в Пловдив. Сумата, която са загинали, е 215 хил. лв.. От нея са възстановени 88 хил. лв., останалите 127 хил. лв. ги няма. Това оповести на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов. Той уточни, че групата има отношение и към опита за грабеж в "Люлин". Използвали са същите способи и същия автомобил, каза Маринов.

Заловен е единият от извършителите, другият вече е избягал в чужбина. Маринов обясни, че чужденците са влезли у нас на 17 юни, пребивавали са във Варна, Бургас и София. "Те мигрират , обират бързо и напускат. Това ги прави трудни за задържане. Действат конспиративно, използвайки автомобил с крадени номера", посочи Маринов. По думите му благодарение на видеонаблюдението, изградено в Бургас, Пловдив и София, разследващите са успели да ги идентифицират.

"Немалка част от парите са възстановени, другите са сменени в чейндж бюра, доста банкоти са обгорени при взрива", сподели наблюдаващият прокурор Румяна Калеева.

"Задържаният Евгений Неделев е криминално проявен за кражби в родината си. Групата е имала афинитет към банкомати", заяви главният  комисар Христо Терзийски. И припомни за подобни случаи преди 3 години в пловдивските села Ръжево Конаре и Устина.

По думите му Пловдив е лесен за плячка, тъй като имал достъп до магистрала. "Чрез камерите установихме автомобила с крадените номера, с който са се движили молдовците. Табелите са били отнети същата вечер в близост до банков клон в "Тракия", каза шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Залавянето  е станало в бургаския квартал "Славейков". В този момент апашите са се опитвали да заличат следи, като са закарали колата на автомивка. В нея е пътувало и момиче от Молдова, но то нямало участие в кражбата.

Групата няма установени контакти в България, пребивавала е за кратко в София, Варна и Бургас. Не е ясно дали са знаели, че в банкомата в "Тракия"  има такава голяма сума или са действали на случаен принцип.

Заловеният Неделев е в ареста за 72 часа. Предстои в петък да бъде искано от съда мярката да бъде удължена за постоянно. Избягалият съучастник е 25-годишен. Според разследващи залавянето му е под въпрос, тъй като при всички случаи ще си промени самоличността.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно