Майката на убития абитуриент Емил Ботев:
Присъдата е невероятна подигравка, невероятен шамар
Ще подадем жалба в съда в Страсбург, присъдата не ни удовлетворява по никакъв начин, заяви Силвия Ботева
Присъдата е невероятна подигравка, невероятен шамар

Силвия Ботева, майка на убития преди четири години абитуриент Емил Ботев, кадър: Нова ТВ

След като на две съдебни инстанции британецът Мейсън Кристофър, който уби 18-годишния абитуриент Емил Ботев в столичния квартал "Горубляне" преди четири години при свада между две компании в училищен двор, преди броени дни той получи окончателно 4 -годишна присъда, потвърдена от състав на Върховния касационен съд (ВКС).

"Все още сме в шок, това е невероятна подигравка, невероятен шамар. При всички събрани доказателства, 4-годишна присъда е просто подигравка", каза пред "Нова телевизия" майката на Емил Ботев, Силвия Ботева.

Семейството не разбира защо още на първа инстанция е променено обвинението – от непредумишлено убийство на превишаване пределите на неизбежната отбрана. Според близък приятел на убития съдебната ни система е корумпирана.

"Имало е пропуски. Съдебната ни система е корумпирана. Това е цялата истина. За мен не е нормално за открадната кокошка да се дават 4 години и за убийство да се дават 4 години.", смята Добромир, приятел на убития Емил.

"От всички инстанции търсим съдействие, защото присъдата не ни удовлетворява по никакъв начин. Ще подадем жалба в съда в Страсбург. Продължаваме да се борим", допълни още майката на Емил Ботев.

Близките му са направили паметник на метри на мястото, където е извършено убийството. Надяват се решението да бъде преразгледано.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно