Дания ни връща българин издирван от 8 години за кражба

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо С.С., съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан е бил на територията на Кралство Дания, чиито съдебни власти са разрешили предаването му на българските власти с цел провеждане на разследване на Окръжния следствен отдел по досъдебно производство, водено срещу него и други лица.

59-годишният българин е привлечен задочно като обвиняем за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, като наказанието за престъплението по член 196а от НК предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

С.С. се издирва 8 години. Бил е обявен на общодържавно издирване, след което спрямо него е изготвена ЕЗА. Бил е включен в издирване на територията на държавите, подписали Шенгенското споразумение.

За осигуряването му пред Варненския окръжен съд спрямо С.С. е било постановено задържане за срок до 72 часа от влизане на лицето на територията на България.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно