Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров:
Задържаните надзиратели са опитни служители
Тримата осигурявали на затворника Искрен Маринов свобода през деня, срещу неговата честна дума, че ще се прибере зад решетките вечерта
Задържаните надзиратели са опитни служители

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров

След проведена акция срещу корупционни практики в затвора във Варна бяха задържани трима надзиратели. Срещу пари са пускали в отпуск автокрадец. Те са задържани за срок до 72 часа. По случая работи Окръжната прокуратура във Варна.

"И тримата задържани надзиратели на затвора във Варна са опитни служители. Те са обвинени в длъжностно престъпление – за това, че са нарушили служебните си задължения с цел да набавят за другиго облага", обясни за "Нова телевизия" окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. 

Изказването му беше по повод задържането на надзиратели от Варненския затвор, които неправомерно пускали в отпуск автокрадец, който нямал право да излиза от килията, и то неведнъж, а цели шест пъти. Надзирателите осигурявали на затворника свобода през деня срещу неговата честна дума, че ще се прибере зад решетките вечерта.

"В рамките на две-три седмици успяхме да организираме прилагане на СРС-та и други административни способи, които да ни помогнат да съберем достатъчно данни, които да ни дадат основание да започнем досъдебното производство", каза още прокурор Чавдаров. 

Установени са шест случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, при които надзирателите са освободили нерегламентирано лишен от свобода, позволявайки му да напусне територията на затворническото общежитие.

Затворникът Искрен Маринов изтърпява наказание от 6 години и 8 месеца за участие в организирана престъпна група. Към днешна дата му остава да изтърпи още 4 години и 4 месеца.

До изтичане на 72-часовото задържане на тримата служители прокуратурата ще прецени събраните доказателства с оглед искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража". По случая тече разследване, събират се доказателства.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
До кадията
|
нерегистриран
23 юли 2018, 10:12
4
0
Всяка уважаваща се държава не допуска синдикати в такива служби. Но в банановите републики на фашингтонските еднокнижници МОЖЕ.
4
Болното общество - опасност за националната сигурност.
|
нерегистриран
20 юли 2018, 17:30
5
-4
Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров:
Задържаните надзиратели са опитни служители...
Задържаните надзиратели са опитни в корупционните практики, както и Владимир Чавдаров. Корупционната България в действие.
3
Кадия
|
нерегистриран
20 юли 2018, 15:08
7
-2
А какво ще изписка сега синдиката?
2
Прав си линч
|
нерегистриран
20 юли 2018, 15:07
7
-4
По време на война такова нарушение се наказва само по един начин.Със разстрел.
1
Линч
|
нерегистриран
20 юли 2018, 15:05
11
-2
Егаси измекярите са тези тримата надзиратели! А дали докато е бил по улиците с тяхното любезно съдействие, не е извършвал и убийства? Алибито му е сигурно - той е в Затвора. Ако се стигне до присъди утежняващо обстоятелство следва да бъде , че са точно надзиратели.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно