Убийство в Белград – застреляха адвоката на Слободан Милошевич

Известният белградски адвокат Миша Огнянович беше застрелян тази вечер на прага на къщата си в Белград. По време на покушението е ранен също и 26-годишният син на адвоката, съобщи вестник Blic. Нападението е извършено в 19:30 часа местно време на улица "Антифашистка борба". 57-годишният адвокат е бил убит, докато заедно със сина си се е отправял към вратата на дома си. На местопрестъплението се намират полицейски екипи. Целият квартал е отцепен, като се проверяват излизащите автомобили. Навсякъде в града се движат полицейски патрули. 

Огнянович е работел в юридическия екип, защитаващ бившия президент на Югославия Слободан Милошевич на Трибунала в Хага. През последните години има много успешна кариера. Сръбските медии твърдят, че защитава много клиенти, извършили тежки престъпления, а през последните години е представлявал Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия. 

Според данни на Blic, през последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович. Според публикацията, случаят е свързан с войната на престъпни кланове, участващи в трафика на наркотици. Предполага се, че адвокатът може би е станал жертва на бандитска саморазправа.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно