Заради обвинение за извършена измама в особено големи размери
КПКОНПИ отне имущество за 797 150 лв. на блондинката с най-дълга коса
От Ивелина Леонидова са иззети сграда във Варна, която е в незавършен груб строеж и съдържа седем апартамента и три магазина, автомобил и парична сума
КПКОНПИ отне имущество за 797 150 лв. на блондинката с най-дълга коса

Ивелина Леонидова

С решение на Варненския апелативен съд Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) отне собственост от Ивелина Леонидова на стойност 797 150 лева, съобщиха от Комисията. 

Производството срещу нея е започнало след повдигнато обвинение за извършена измама в особено големи размери, свързана със строеж на недвижими имоти.

Основна част от отнетото имущество представлява сграда в гр. Варна, която е в незавършен груб строеж и съдържа седем апартамента и три магазина. От Леонидова се конфискуват и лек автомобил и парични суми. 

Леонидова е известна с титлата си "блондинката с най-дълга коса", с която се сдобива през 2008 година. Според публикация на в-к "Труд" от ноември 2017 година, Ивелина Леонидова, освен известна в т.нар. "хай лайф среди" е добила голяма популярност и като ръководителка на голяма строителна пирамида, чрез която десетки хора са били измамени.

12 са пострадалите с различни суми, сключили договори с Ивелина Петрова Леонидова да им построи апартаменти в две кооперации във Варна – на улица "Добротица" 8 и "Ендрю Карнеги" 2, пише в-к "Труд". Според  публикацията едната сграда е вдигната само до третия етаж, а другата не е започната. С най-много пари – 91 433 лева бил измамен 86-годишният сега Тодор Тодоров, който ги спестил с дългогодишен труд като главен механик на плаващ кран и док в Кораборемонтния завод и от продажбата на наследствен имот. Изкушен от обявите в местен вестник на двете фирми на Леонидова – "Леонарх Билдинг" и "Белла Вива", той сключил през юни 2008 г. договор с една от тях, за да стане собственик на апартамент от 65 квадратни метра на 4-ти етаж на кооперацията на улица "Добротица" 8. При изричното условие да брои парите кеш – веднъж 36 527 евро и след това още 20 000 лева, подписали контракта, според който кооперацията трябвало да бъде завършена в срок от година и половина.

Месец след като прибрала парите, Леонидова замразила строежа с излята плоча на трети етаж, който си стои непокътнат и досега. След жалба от Тодоров и още четирима потърпевши Районната прокуратура във Варна с постановление от 14 май 2010 г. отказва да образува наказателно производство, защото няма данни за престъпление, а казусът следва да се уреди по реда на гражданското съдопроизводство.

Възрастният мъж завел дело и го спечелил с решение на Варненския окръжен съд от 27 септември 2011 г. Леонидова е осъдена да плати на ищеца 46 748 евро и разноските по делото в размер 3807 лева. Със съдия -изпълнител е изваден изпълнителен лист в края на същата година, но Тодоров не си е получил парите. Изчаквайки законовия срок от една година потърпевшият варненец подал жалба, но по наказателното производство 3330/2012 г. районен прокур М. Неделчева постановява, че подсъдимата страда от параноидна шизофрения и в "състояние на продължително разстройство на съзнанието" не може да отговаря за постъпките си и да носи наказателна отговорност. И делото е прекратено.

Срещу Ивелина Леонидова е повдигнато обвинение по образувано наказателно производство 167/2011 след жалба на 12-те потърпевши в Икономическа полиция. То обаче е спряно през 2013 и след това през 2014 г. защото и в двата случая не е открита в законовия срок и е обявена за общодържавно издирване. В двете постановления по делото на районен прокурор Георги Манасиев се посочва, че причинената вреда е в големи размери и представлява престъпление по чл. 210 ал.1 т. 5 вр. чл.209 ал.1 от НК – за измама. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
30 юли 2018, 15:26
1
-4
Без уведомлени до 2006г.АДВ-НАП Враца образува изпълнителни дела срещу семейството ми №№№21936/02,26436/02 ,Поради не уведомяването ни , срокът за оспорването им не е започнал да тече ,тъй като това процесуално действие не е изпълнено и не е достигнало за да предизвика предвидения в ДОПК ред; Закона задължава публичния изпълнител при започване на производството 2002г. да ни изпрати съобщение за доброволно изпълнение ,което до сега липсва й доказва ,че образуваните изпълнителни дела са имитация и заблуда..Липсата на уведомление е умишлено ,за да не можем да се браним и да предявим отрицателен установителен иск, както й с цел да бъдем лишени от възможността да оспорим вземането, с възражение пред съд, въпреки че конституцията ни гарантирано да упражним правото си на защита в производството,от което сганта ни е лишила ,с цел грабеж на сумата 19 хиляди лева ,за което е използвана държавна принуда , , без произнасяне на съд за законосъобразност на изпълнителни листа й , дали вземането е изискуемо и подлежащо на изпълнение. С което сганта умишлено преграждат по- нататъшното развитие на производството й ни лишават от всякакъв процесуален път за защита,тъй като няма РЕШЕНИЕ НА СЪД по законосъобразност на актовете на публичния изпълнител и директора на НАП Враца .
Това е така за да се прикрие,че липсва по право и закон изискуемо вземане в полза на ВСС,поради липса на правен спор между нас , и поради липса на изпълнително основание,ИЛ в полза на ВСС,довело до липса на законова възможност даващо на висшия съдебен съвет законово основание ,да получи преведената му от публичния изпълнител с разпореждане сума от 19 хиляди лева .
Видно от горното ВСС несъмнено се явява НАШ длъжник, защото е получил неправомерно и използвал нашите пари,събрани ,чрез дсържавна принуда без съдебен контрол ,която сума не му се полага по документи и закон,и следва да върне парите ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно