Общински съветник от БСП и бивш депутат от ДПС били задържани с Митьо Очите в Истанбул, но после са пуснати

Димитър Желязков-Митьо Очите е бил задържан в истанбулския хотел "Рамада" на площад "Таксим" заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун и зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Тримата са отведени от турските власти, но след като от България съобщили, че се интересуват само от Очите, а другите двама не са издирвани, Узун и Бенчев са освободени.  

Митьо Очите бе задържан при спецакция около 3 часа тази нощ. Той бе издирван с червена бюлетина от Интерпол, след като в четвъртък антимафиоти задържаха членовете на престъпната му група. 49-годишният Несрин Узун, който бе кмет на Руен и народен представител от парламентарната група на ДПС в 39-то и 40-то Народно събрание, също е бил в стаята, наета от Бенчев, който пък е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност". Димитър Желязков е казвал в интервюта, че работи във фирмата като консултант. Желязков, Бенчев и Узун са влезли в Турция от Гърция. 

По неофициална информация на "24 часа" при среднощната операция са задържани още няколко български граждани, които по това време са били в хотела.  

Кога Митьо Очите ще бъде екстрадиран в България зависи от самия него. Ако той потвърди пред турските власти, че няма против да бъде екстрадиран, възможно е в следващите дни да бъде предаден на нашите власти. Но ако не бъде съгласен, турският съд трябва да реши неговата екстрадиция, което може да отнеме около 2 месеца.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно