Матео Салвини обяви, че ще се обърне към българските и румънските власти заради притока на незаконни сезонни работници

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви, че се обърне към българските и румънските власти заради притока на незаконни сезонни работници от тези две страни. Коментарът му бе по повод  катастрофата на български бус в Италия, при която загинаха 12 души. 

Салвини заедно с премиера Джузепе Конте разговаряха в град Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието. "Зад тези смъртни случаи има трудова експлоатация",подчерта премиерът, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители. 

Матео Салвини каза, че са конфискувани микробуси с българска регистрация без застраховка, освен, че се отчита, че "от България и Румъния има приток на съвременни роби", тъй като те са страни-членки на ЕС. Салвини обяви и че ще се обърне към съответните си колеги за съдействие по въпроса. 

Прокуратурата разследва причините за катастрофата с микробуса с българска регистрация, така както и незаконно наемане на селскостопански работници изобщо.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно