Полицай се измъкна 5 пъти от магистрални засади, за да прибере парите от трафик

29-годишен служител на Охранителна полиция - София е арестуван за трафик на афганистанци от Бургас за столицата. Пловдивската прокуратура съобщи, че пет пъти полицейски екипи са опитвали да спрат колата на колегата си и той не се е подчинявал. След като е обявен за издирване, служителят е задържан в Пирдоп. 

На 5 август вечерта лек автомобил "Мерцедес", управляван от задържания, и още 3 коли вземат 16 мигранти от района на Бургас, за да ги транспортират до София, където стигат на 6-и сутринта. Полицаят обаче се връща до морето за още шестима - мъже от 16 до 22 години.

В понеделник рано сутринта потеглил от Бургас, а полицаи се опитали да го спрат на 5 места - на изхода на града, после по АМ "Тракия" до Сливен, Стара Загора и до Пловдив. Оттам завил на отбивката за Карлово.

Близо до град Баня пак му устроили засада като полицаят отново не спрял. Паркирал в центъра на Карлово и оставил чужденците там.

Взел им по 100 долара, като обещал да "оправи положението с полицията" и да ги закара до София, но ги зарязал в Карлово, взел им ценните вещи и парите, дрехите им изхвърлил и потеглил за София. Бил е спрян до Пирдоп, където се представил с полицейска карта и дал пълно обяснение по случая. По данни от разпитаните чужденците са му платили 2000 лева за двата курса.

Мъжът работи от 2010 година в полицията. По случая работят вътрешна сигурност към МВР и няколко регионални дирекции. 

При обиска на полицая в тока на обувката му е намерено прахообразно вещество, което тепърва ще бъде изследвано. Задържаният твърди, че това е прах, който го държи буден за 24 часа, за да направи два курса от Бургас до София.  

В апартамент на задържания в София са намерени 16-имата мигранти превозени от полицая и други три лица при първия курс. Всички чужденци са мъже, като в столицата са 15 възрастни и едно дете на около 10 години, а оставените в Карлово са на възраст между 16 и 29 години. Пред полицаите те са се определили като афганистанци и са казали, че тяхната цел са държави от Западна Европа. В момента се изяснява по какъв начин те са влезли в страната. Мигрантите ще бъдат настанени в специализиран дом.

Арестуваният полицай е съдействал на колегите си, като е потвърдил, че за двата курса е трябвало да получи 2000 лева, но е бил помолен инцидентно за това. Установено е, че е имал още трима съучастници, двама от които вече са задържани. 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Azzz
|
нерегистриран
09 август 2018, 09:04
1
0
Застреляйте го!
1
Azzz
|
нерегистриран
09 август 2018, 09:04
1
0
Застреляйте го!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно