Въпреки обжалването пред ВАС
Апелативният прокурор на Варна встъпи в длъжност
Владимир Чавдаров бил поздравен от трима заместници на главния прокурор
Апелативният прокурор на Варна встъпи в длъжност

Владимир Чавдаров встъпи в длъжност като апелативен прокурор на Варна

Владимир Чавдаров встъпи в длъжност като "Административен ръководител - апелативен прокурор" на Апелативна прокуратура Варна, съобщиха от държавното обвинение. Прокурор Чавдаров е подписал акта за встъпване пред Пенка Богданова, Мария Шишкова и Иван Гешев - заместници на главния прокурор при ВКП, които му пожелали "здраве и професионални успехи", уточняват от прокуратурата.

Владимир Чавдаров е назначен на длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15 от 06.06.2018 г., след  спечелен конкурс за назначаване на длъжността  "Административен ръководител – апелативен прокурор" на Апелативна прокуратура гр. Варна.

Решението на прокурорската колегия бе обжалвано от двамата конкуренти на Чавдаров за поста – прокурорите от Варненската апелативна прокуратура Стефка Якимова и Вилен Мичев. Миналата седмица, обаче, с решение на Върховния административен съд е допуснато предварително изпълнение на решението на кадровиците.

В органите на съдебната власт прокурор Чавдаров има над 20 години юридически стаж. Кариерата му като магистрат започва през 1999 г., когато е назначен на длъжност "Военен следовател" във Военно-окръжна прокуратура – София.

В периода от 2000 до 2004 г. прокурор Чавдаров е заемал длъжността заместник административен ръководител на ВОП-София, след което е административен ръководител на ВОП-Варна. 

Владимир Чавдаров има и два мандата като административен ръководител на Окръжна прокуратура гр. Варна.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
21
До 19
|
нерегистриран
14 август 2018, 11:17
1
0
Почти всичко разбрах, само едно не разбрах - защо си лепнал снимка, вероятно на Валери Симеонов облечен в такава униформа?
20
XXL
|
нерегистриран
14 август 2018, 10:25
1
-1
И на гаргите на село е вече ясно, що е то съдийско-прокурорско-следователско (само)управление. Вие давайте бюджетец, пък ние таковата сме в ... командировка. Поръчки изпълняваме всякакви. Работа не вършим никаква и ако има и мармалад за десерт от ТИМ, халал сме си.

Винаги Ваш: Румен Андреев

19
Истината е много проста.
|
нерегистриран
14 август 2018, 10:21
1
-1
Прокурорите трябва да са избираеми. Като в Германия и Австрия. И с мандат. И не всички тарамби да ги избират.
18
Re:
|
нерегистриран
14 август 2018, 10:19
2
0
Изключителен началник е Чавдаров, изключителен! Сега в Княжество България /Варна/, а скоро и в Източна Румелия. Това е "нивото" на "родната" /разбирай библиотекарско-сарайска/ прикриватура. Лично Баце и Цецооу лансираха Цаце. К овощната градина.
17
От 11
|
нерегистриран
13 август 2018, 21:11
1
-5
До коментар [#16] от "нерегистриран":
Нещем, бе, 11 ! А, ти, какво ?!? Чакаш ни именцата, ли !?! Вероятно, за да ни платиш !?!


То е ясно, че нема да щете. Не ви отърва - по-лесно е да плюете срещу всичко и срещу всеки, да не уважаваш правилата, без значение добри или лоши, когато не ви отърва и така... Тук приказката свършва, понеже така или иначе не е приложима за форумни разбирачи!
16
|
нерегистриран
13 август 2018, 17:07
6
-1
Нещем, бе, 11 ! А, ти, какво ?!? Чакаш ни именцата, ли !?! Вероятно, за да ни платиш !?!
15
До 12
|
нерегистриран
13 август 2018, 10:08
1
-7
Като гледам имаш последователи във форума - но пак такива тайни - скрити. Ето на това му се вика "бананова" република.

Междудругото, би ли бил така добър да публикува тук обявлението за търга, за който говориш, понеже не можах да го открия на сайта на ВСС?
14
До 12
|
нерегистриран
13 август 2018, 09:37
1
-7
Мен гаргите не ме интересуват! Но, ако ти си юрист сериозно ме плашиш с начина ти на аргументиране...
13
ххх
|
нерегистриран
13 август 2018, 08:09
9
-2
Ха,да е само във Варна това явление,здраве да му кажеш.Вижте в Пловдив-тежко закостеняло съдебно-прокурорско началство.Четири физиономии са едни и същи,и искат да векуват.Така е,когато недоучени членове на КС, издават тълкувателни решения в противоречие с логиката на Конституцията.
12
|
нерегистриран
13 август 2018, 00:38
8
-3
'Смелчагата' да знаеш ,че няма нищо сложно в това назначение-обикновен търг с наддаване!А някои ,които пишат тук са юристи, не търгаши и за тях да са доживотни началници-капитани на потънал кораб не е 'смисъла на живота'!Има и по-важни неща,но явно осмислянето на иронията в някои коментари е непосилно за междуушието ти и води до първосигнално озлобление. 'Ниво',какво да правиш, но ти продължавай да плашиш гаргите ,забавляваш ги!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно