Четири месеца след като бяха арестувани
Иванчева, Петрова и Дюлгеров вече са подсъдими
СНС съобщи, че прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу Триото от "Младост"
Иванчева, Петрова и Дюлгеров вече са подсъдими

Арестът на Десислава Иванчева беше извършен на 17 април пред Спортната палата в София

В Специализирания наказателен съд (СНС) е внесен обвинителен акт срещу бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, също бивш кмет на "Младост", за престъпление по чл.302а, вр. чл.302, т.1 и т.2, вр. чл.301, ал.1, пр. І и ІІ от НК, съобщиха от съда и уточниха, че делото е разпределено на XIVсъстав с председател съдия Иво Хинов. Внасянето на обвинителния акт става четири месеца и пет дни след задържането на тримата. 

Това означава, че ако бъдат признати за виновни - Иванчева, Петрова и Дюлгеров може да получат от 10 до 30 години затвор, както и конфискация на цялото или на част от имущество им. Тримата са обвинени за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай. 

Бившият вече кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше задържана в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за акцията на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и на Специализираната прокуратура бе разследване за подкуп, поискан от строителен предприемач, който е искал разрешение за изграждане на жилищни сгради в района на "Младост 4". В автомобила, с който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха предварително белязани банкноти - 57 000 евро. Това се оказа само първата вноска от пълния размер на подкупа от половин милион евро, който Александър Ваклин е трябвало да даде на кмета и на заместник-кмета на район "Младост" за строително разрешение. Петко Дюлгеров, който е бил предшественик на Иванчева на кметския пост, е имал ролята на посредник и бе арестуван със своята част от подкупа.  

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
|
нерегистриран
23 август 2018, 13:40
4
-4
Заради съдии като Хинов все още има хора,които вярват в българското правосъдие!
3
Нерегистриран
|
нерегистриран
22 август 2018, 22:29
11
-9
Да беше делото в Градския съд, тези щяха да си гарантират оправдаването, а сега нищо не се знае. Трудно ще стане спазаряване.....не върви нито по протестърска линия, нито по чисто финансова
2
Гатанка
|
нерегистриран
22 август 2018, 20:44
11
-3
Идва като лъв, бяга като овца.
Позналите верния отговор получават награда - ваучер от ПРБ за последното заседание по делото през 2019 та.
1
Три пъти УРА!!!
|
нерегистриран
22 август 2018, 19:38
21
-4
Преборихме корупцията.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно