Александър Ваклин: Не съжалявам, че сигнализирах за поискания от Иванчева подкуп

Не съжалявам, че сигнализирах за поисканият от Десислава Иванчева подкуп, това заяви бизнесменът Александър Ваклин пред bTV, който е и един от основните свидетели в делото срещу кметицата на "Младост". Той добави обаче, че е имало последствия след действията му.

"Това е мой дълг и дълг на всеки един човек, ако искаме да живеем в едно по-добро общество, в една по-добра държава. Всеки трябва да даде своя принос. Превърнах се обаче в плашило. Хората в бизнеса са притеснени, чувстват се дискомфортно", каза Ваклин. Бизнесменът заяви, че е получил подкрепа от държавните служби при разследването, но отрече да е участвал в правителствен заговор срещу Иванчева.

"Преди случая аз не бях разговарял с никоя институция, да не говорим, че политици почти не познавам. Нашият бизнес е такъв, че ние не ползваме държавни пари, не ползваме обществени поръчки и не разчитаме на държавата. Няма саморазправа с Иванчева, има поискан подкуп", добави Ваклин.

Ваклин коментира, че белязаните 70 000 лева подкуп, с които беше хваната кметицата на "Младост", стоят като веществено доказателство и не са му върнати. Преди няколко месеца в студиото на bTV адвокатът на Биляна Петрова – Ирен Савова заяви, че парите за подкупа са осигурени преди самия подкуп. Според Ваклин обаче това не е така и сумата е осигурена доста време след това.

"Оправдателна присъда за Иванчева ще бъде удар срещу правовото и гражданско общество. Това ще е сигнал към администрацията, че  не може да своеволства, а да бъде слуга на гражданите. Това дело трябва да спре порочната практика от последните 50-60 години, в които администрацията се изживява за самодържец, а ние гражданите сме крепостни селяни, които трябва да им се молим", каза Ваклин.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно