Полицай става МВР министър за първи път от 20 години

За първи път от 20 години насам действащ полицай става министър на вътрешните работи. От времето на Богомил Бонев винаги се предпочиташе политическа фигура за този пост. Сега вероятно заради настояванията на полицейските синдикати на този пост ще бъде избран сегашният главен секретар Младен Маринов - човек, извървял пътя от обикновен охранителен полицай до най-висшата професионална длъжност.

Точно 10 дни след като Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков подадоха оставките си, Бойко Борисов обяви имената на наследниците им, които бяха съгласувани с всички коалиционни партньори. Досегашният главен секретар на МВР става министър на мястото на Валентин Радев, за министър на транспорта е предложен сегашният зам.-министър на икономиката Александър Манолев, а на регионалното развитие - зам.-председателката на парламентарната комисия за регионално развитие Петя Аврамова.

Други оставки няма да има сега, а дългоочакваната раздяла с Цецка Цачева ще се случи поради преминаване на друга работа, когато я изберат за конституционен съдия.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
11 септември 2018, 09:04
1
-1
Тъй като Валентин Радев не успя да потули скандала с прегазения от Радев-баща инвалид ще го сменят с назначения от Румен Радев главен секретар на МВР - сиреч с човек на семейство Радеви, та да потулва по-добре пътните им своеволия!
Лъсна, че Бойко, Радев и БСП са едно цяло и винаги са били такова. Да припомня, че Бойко сложи комунистката Манолова за омбудсман и предложи детето на ЦК на БКП Бокова за генсек на ООН.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно