По-строги санкции за неправоспособни шофьори искат във Варна

Точно след десет дни Варненската опера трябва да открие новия сезон с мюзикъла "Зоро". Спектакълът бе с участието на загиналия в катастрофата балетист Мартин Чикалов. Той беше блъснат с колелото си от 25-годишен водач без книжка и с множество нарушения. Колегите му настояват за тежка присъда за шофьора, причинил фаталния инцидент, и за законови промени.

Повдигнатото обвинение на шофьора Петър Здравков е възможно най-тежкото – причиняване на смърт по непредпазливост, бягство от местопроизшествието и неоказване на първа помощ. "Става дума за предумишлено убийство, при положение, че 8 години младежът кара без книжка, никога не е имал книжка. Всеки път сядайки зад волана, той е сядал с ясното съзнание, че няма право да е там", смята приятел на Мартин.

Шофирането без книжка е административно нарушение и се наказва само с акт, освен ако провинението не се повтори в рамките на една година. "По-скоро е необходимо засилване на действията на контролните органи, на КАТ с по-чести и стриктни проверки на водачите", заявиха от Окръжната прокуратура във Варна.

Бягството от местопроизшествието и шофирането без правоспособност са утежняващи вината обстоятелства. Шофьорът засега не дава обяснения пред разследващите.

На метри от сградата на операта, където артистът играеше, предстои Окръжният съд да реши дали извършителят на катастрофата ще остане в ареста.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно