Пленумът на ВАС излъчи членове за съдийската КАК
Кандидатурите на съдиите Захаринка Тодорова и Весела Павлова бяха предложени от председателя на ВАС Георги Чолаков, а изборът им беше направен с бюлетини чрез тайно гласуване
Пленумът на ВАС излъчи членове за съдийската КАК

Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) избра съдиите Захаринка Тодорова и Весела Павлова за членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от съда. Кандидатурите им бяха предложени от председателя на ВАС Георги Чолаков, а изборът им беше направен с бюлетини чрез тайно гласуване. С това квотата на ВАС за избор на членове на съдийската КАК е попълнена, тъй като те трябваше да излъчат общо двама представители.

Захаринка Тодорова е с над 34 години юридически стаж. Била е съдия в Окръжен съд Ловеч, Районен съд Ловеч, инспектор в Инспектората към ВСС и съдия във ВАС.

Весела Павлова е съдия с над 18 години юридически стаж, натрупан като експерт в Агенцията за приватизация, съдебен кандидат в СГС, съдебен помощник във ВАС, младши съдия в Окръжен съд Пловдив, съдия в Административен съд София - град и съдия във ВАС.

Според последните правила, гласувани от съдийската колегия към Съвета през юли, новите членове на Комисията не трябва да имат дисциплинарни наказания и висящи дисциплинарни производства, както и да не се намират в конфликт на интереси и да са действащи магистрати през целия си мандат, който е 1 година, с право на повторно избиране.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
27 септември 2018, 09:42
6
-1
Бре, бре, бре ! Над 18 години юридически стаж имала госпожата Весела Павлова, ти да видиш кариера - за над 18 години юр.стаж минала през всички тези институции и достигнала до ВАС.
Блазе на тази държава с такива качествени кадри, които несъмнено ще запълнят формата КАК със съдържание !
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно