Съдът остави в ареста четирима от обвинените за търговия с онколекарства

Специализираният наказателен съд остави в ареста четирима от обвиняемите по аферата с незаконна търговия с онколекарства. За трима от обвиняемите съдът определи мярка за неотклонение "домашен арест" , заради влошено здравословно състояние.

Съдебният състав прие, че има достатъчно доказателства д-р Небесна Балджийска, дъщеря й д-р Зора Балджийска от хематологичната болница "Йоан Павел" в София и фармацевтката от онкоболницата в Благоевград Светлана Тюлекова да са участвали в организирана престъпна група за търговия "на черно" с онколекарства. 

Трите обвиняеми са тежкоболни и по тази причина не могат да са в ареста. Останалите четирима обвиняеми остават зад решетките, сред тях са соченият за организатор на групата Милослав Пейков, както и Делян Денсузов, собственик на фирмата, чрез която онколекарствата са изнасяни.

Според обвинението, онколекарства са изписвани, но не са давани на нуждаещи се болни или пък са заменяни с такива с изтекъл срок на годност или пък други с неясен произход, а годните и оригиналите са продавани "на черно" и повторно изнасяни от страната.

Емануил Йорданов, адвокат на трима от обвиняемите: Няма никаква яснота какво се твърди - как са взимани тези лекарства, от кого са взимани и кой има отношение към тяхното съхранение и използване. Просто, давайте да задържаме някой, пък после ще видим какво става. Оспорвам абсолютно всичко, защото делото е лишено от доказателства в драстична степен.

Лидия Манолова, наблюдаващ прокурор: Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства за дейността на тази група и за вината на тези лица. Искам да ви уверя, че разследването продължава и прокуратурата и ГДБОП ще положат максимални усилия, за да се достигне и до други лица, които са работили по същата схема и са злоупотребявали с такива лекарства. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно